På Marius Borg Høibys FINN-profil er artefakter fra Slottet lett gjenkjennelig, som Kongens uniform og Dronningens Weidemann-maleri "Skogbunn" (Foto: skjermdump fra finn.no)

I samme Finn.no-annonse som inntil nylig inneholdt et armbåndsur og en trillebag fra Louis Vuitton, har Kronprinsesse Mette-Marits sønn, «Lille Marius» Borg Høiby, nå lagt ut det som ser ut til å være kjente og kjære gjenstander fra Slottet.

Borg Høiby, som snart flytter til USA med sin kjæreste for å studere, selger nå unna flere private eiendeler. Et par av de siste «eiendelene» knyttes derimot til kongeparet. Blant annet ligger den anerkjente kunstneren Jakob Weidemanns maleri «Skogbunn» (i annonsen gjengitt som «Skogen’s bunn») ute, til en pris på 30 000 kroner. Maleriet har vært i Dronning Sonjas eie i flere tiår. Nå befinner den seg altså på Lille Marius’ annonse – med «bitteliten Tabasco saus flekk nederst i venstre hjørnet».

weide1
Skjermdump fra Marius Borg Høibys FINN-annonse
Skjermdump fra Marius Borg Høibys FINN-annonse
Skjermdump fra Marius Borg Høibys FINN-annonse

Det som kanskje vekker enda mer oppsikt, er objektet på en annen av ungfolens FINN-annonser, nemlig drakten som bærer en skremmende likhet med kong Haralds uniform, som Hans Majestet benytter ved seremonielle og høytidelige anledninger. Uniformen, fullstendig med medaljer og utmerkelser, har en salgspris på kun 3000 kroner. Uniformen foreslås som passende til den forestående Halloween-feiringen.

Kongehusekspert: — Dette er heleri

— Ikke under noen omstendigheter kan det stemme at Kongens uniform rettmessig er kommet i Marius Borg Høibys eie, sier kongehusekspert Kjell Arne Totland til Nieuhetene. — Det vi snakker om i dette tilfellet, i så fall, er kriminaliteten heleri begått av en person som står kongehuset så nær som det omtrent går. Det er en slags dobbelt straff, det.

Kongehuset var ikke tilgjengelig for kommentar ved publiseringstid. Borg Høiby vil heller ikke svare på FINN-meldingene våre.

 

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here