Bildet: Marius Borg Høiby selv og en annen person til hest, i full rustning. Den andre personen på bildet er ennå uidentifisert, men det kan være en jarl eller greve fra Høibys nordnorske rike.

I det sikkerhetspolitiske miljøet har det svirret rykter om at «Lille Marius» Borg Høiby ikke har reist for å studere i USA, men derimot etablert seg som krigsherre i det skjulte i Nord-Norge. Et nytt bilde bekrefter nå mistankene.

Tidlig i oktober ble det klart for Avdeling for sikkerhetspolitikk og operasjoner at det ikke ble noe av Borg Høibys USA-studier. Unggutten sjekket aldri inn på campus ved Berkeley universitet i California, og heller ikke immatrikulerte han seg ved den anerkjente utdanningsinstitusjonen. I slutten av måneden kom svaret på hvorfor.

Kaller seg «baron Borg»

Ifølge betrodde kilder ved Forsvarsdepartementet skal gutten i hemmelighet ha reist til Finnmark allerede i september. Tiden fram til nå skal kronprinsessesønnen ha benyttet til å samle mannskap, som per i dag visstnok utgjør en liten «hær». Selv har han begynt å titulere seg som «baron Borg». Hva som er målet for hæren var lenge usikkert, men et notat som stammer fra seksjon for nasjonal sikkerhetspolitikk, krisehåndtering og beredskap og som Nieuhetene har fått tak i, røper at den unge håpefulle planlegger å følge skogbeltene gjennom Namdalen og Østerdalen, for deretter å overrumplende ta inn i hovedstaden med noen hundretalls soldater til hest, og styrte Regjeringen. Deretter ønsker baronen å sette seg selv inn som det nye kongerikets øverste myndighet. Han skal komme med hatefulle vendinger mot det konstitusjonelle monarki, og heller tale varmt for det absolutte monarki, hvor monarken har absolutt makt.

Bygget hær med penger fra Finn.no?

Tidlig denne uken ble det også lekket et bilde fra PST som tydelig viser «baron Borg» og en annen mann til hest og i stridsklær. Men hvem tok bildet? Hvordan fant bildet veien til etterretningstjenesten, og hvem lekket bildet videre? Hvordan den unge adelsmannen evner å finansiere sine soldater er også uklart, men sannsynligheten er stor for at inntekter fra Finn.no-salgene har bidratt.

Nieuhetene kommer tilbake med mer.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here