Home Nyheter Listhaug: – La statsbudsjettet være i fred!

Listhaug: – La statsbudsjettet være i fred!

0

Sylvi Listhaug har sett seg lei på det hun kaller medienes råkjør mot statsbudsjettet. Nå ber hun alle nordmenn skjerpe seg, og heller konsentrere seg om viktigere ting – som det fryktelige fabelvesenet Nøkken.

Det er en streng og alvorlig Listhaug som møter Nieuhetene i Stortingets vandrehall. Hun har det åpenbart travelt. – La oss snakke mens vi går, sier innvandrings- og integreringsministeren, og setter umiddelbart et meget friskt tempo.

– Har dere ingen anstendighet?

Listhaug sier hun er forskrekket over hvordan mediene behandler statsbudsjettet.

– Statsbudsjettet tilhører en av de svakeste gruppene i samfunnet vårt. Fordi det er en samling av tall og bokstaver, kan det ikke snakke for seg selv. Det er forsvarsløst. Men likevel gyver dere løs på det. Har dere ingen anstendighet?

Listhaug fortsetter i en voldsom fart inn på sitt eget kontor, hvor hun åpner vinduet og klyver ut. Vi følger etter.

– I Norge har vi noe som heter Vær varsom-plakaten, roper en heseblesende Listhaug, idet hun spurter gjennom Oslo. – Det er en plakat som sier at man for eksempel skal unngå forhåndsdømming. Men det er akkurat det som skjer med statsbudsjettet. Alle skal felle sin dom, men det er jo ingen som egentlig kjenner budsjettet som person. Slik jeg gjør.

– Skriv heller om Nøkken

Vi ser oss rundt, og plutselig er vi i Nordmarka. Vi må ha løpt lenge, og har nå stoppet ved et lite tjern. Sylvi Listhaug bøyer seg over vannet og hvisker. – Det var dette jeg ville vise dere. I dette tjernet bor en veldig skummel skapning som heter Nøkken. Syns dere virkelig det er riktig å skrive side opp og side ned om kutt i velferdsytelser, når det finnes så forskrekkelige ting?

– Det finnes kanskje ikke noe bevis for Nøkken?

– Det finnes kanskje ikke noe bevis for Nøkken, hermer Listhaug med tullestemme.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here