– Her er jeg. Og her er passordet mitt. Så enkelt - og så vanskelig, sier Ronja (23).

Stadig flere unge nordmenn bryter stillheten om vårt siste store tabu. Ronja Josefsson (23) forteller nå åpent om passordet hun bruker på alt fra Facebook til Tinder.

– Altfor mange går og holder slike ting inni seg, sier den engasjerte unge kvinnen fra Sørumsand. – Men vi kommer ingen vei som samfunn hvis vi ikke snakker om ting. Jeg orker ikke å kneble meg selv lenger. Her er jeg, her er passordet mitt. Så enkelt – og så vanskelig.

Voksende bevegelse

De fleste nordmenn har opptil flere passord, og vi bruker dem daglig. Men få av oss våger å fortelle åpent og ærlig om passordene våre. Ronja (23) er en del av en voksende gruppe mennesker som gjør nettopp dette.

– Etter at jeg begynte å fortelle menneskene rundt meg om passordet mitt, føles det som om jeg er 100 kilo lettere, sier hun. – Mamma og pappa sa at det ikke gjorde noen forskjell. Noen av vennene mine sa at de allerede visste passordet mitt, og at de hadde gjort det i årevis. Da ble jeg så lykkelig. Og jeg hadde aldri fått vite det hvis jeg ikke åpnet meg!

IT-ekspert rynker på pannen

Psykolog og IT-sikkerhetsekspert Pedro Gløs-Bing sier han syns det er vanskelig å spå om denne trenden vil vedvare. – Jeg er ingen trendforsker, da må du snakke med broren min Benito, avklarer han.

– Uansett: Som IT-sikkerhetsekspert rynker jeg selvfølgelig på pannen når jeg hører dette. Men som psykolog glatter pannen seg ut igjen, og et smil brer seg om munnen min, fordi jeg er så glad i åpenhet, sier Gløs-Bing og demonstrerer med ansiktet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here