Klubbkonseptet "Snus i pissoaret" har på kort tid blitt den heteste billetten i byen. Nå kan det være slutt på grunn av snus i pissoaret (innfelt). (Foto: Ane Mee)

BERGEN: Det populære klubbkonseptet «Snus i pissoaret» som har samlet spennende DJ-talenter, danseglade studenter og byens kulturelite de siste månedene vurderer å legge ned. Årsaken er at for mange gjester tar konseptet på ordet og kaster snus i pissoaret.

Kampen om det frekkeste klubbkonsept-navnet driver festarrangører til å ta stadig nye sjansen. Da barsjef Nikko Wendelmeyer bestemte seg for å invitere til et nytt klubbkonsept under navnet «Snus i pissoaret» skjønte han raskt at han hadde truffet blink. Andre populære klubbkonsepter som «Kortet i baren», «Full buss» og «Glippe bak» måtte gi fra seg tronen til det som har blitt Bergens mest populære dansegulv.

Andre konsepter ble satt i skyggen

Siden mai i fjor har «Snus i pissoaret» etablert seg som den mest innovative musikalske møteplassen for norsk elektronisk musikk.

– Det ble schmack bang right in the middle! utbryter Wendelmeyer. – Første helgen hadde vi en kø på 3,5 kilometer.

Men problemene meldte seg tidlig.

– Å slippe inn på «Snus i pissoaret» ble et mål i seg selv. Alle skulle skryte av at de hadde vært der, og beviset måtte være et instagram-bilde av…  …snus i pissoaret, sukker klubbsjefen.

Skulle ha valgt et annet navn

– I ettertid skulle vi ha valgt et annet navn, medgir Wendelmeyer. – Det ble vår bane. Nå er pissoaret er fullt av snusposer med mintsmak.

Klubbstyret har et ekstraordinært styremøte tirsdag morgen, eller litt utpå dagen når Nikko har fått drukket spinat-og-selleri-juicen sin, der de vil ta den endelige avgjørelsen. Det vil i så fall bli kroken på døra for det som i løpet av et snaut år hadde blitt et arnested for nytenkende elektronika, vågale kostymer og en myteomspunnet subkultur i Bergens underverden.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here