I kjølvannet av suksessen til anti-bompengepartiet Folkeaksjonen Nei til mer bompenger ruller nå Gullarspartiet opp som Bergens nye politiske sjokksuksess.

Det nye partiet ble dannet rett over 17. mai-helgen. Gullarspartiet er kommet til som en formalisert utvidelse av den populære Facebook-gruppen «Bevar Indigos bosspann som det er !», som ble opprettet etter at Bergen kommune vedtok planer om å sanere Indigos bosspann. Facebook-gruppen nådde raskt nærmere 140.000 medlemmer, en størrelse som tilsvarer halvparten av innbyggerne i Bergen.

Higle Bergen viktigst?

Gullarspartiet (oppkalt etter barne-TV-serie som gikk på NRK 1984-1990) gjør braksuksess med nærmere 20% av stemmene på siste uoffisielle meningsmåling. Partileder Gunilda Sandviken forklarer suksessen slik:

Partileder Gunilda Sandviken (Foto: Jürg Kyoto)

— Gullars’ er et protestparti, et parti som tør å heve stemmen mot overformynderiet i Bergen. Presset som legges på Regnbuebyen (bydelen Gamle Bergen, journ.anm.), hvor Indigo arresteres, hvor søppelspannet hans risikerer sanering… sier mye om hvordan kommunen ønsker å higle (bergensk for «rydde») byen for alt som er annerledes.

Spennende partiprogram

Gullarspartiet har tatt tyren ved hornene og så å si snudd tyren mot den aggressive part, den striglete kommunen, skal man tro de tre foreløpige kampsakene i partiprogrammet:

  • Minst én Mariannes musikkbarnehage i hver bydel
  • Flere fargerike menn som bor i bosspannet like ved
  • Fast post i byens budsjett for barn i regnklær som synger og danser til barnemelodier til faste tider i uken

— Så er det alltids flere visjoner som ligger bak det hele, avslører Sandviken. — Eller altså, visjonen er hovedsakelig å jumpe (bergensk for «bringe», journ.anm.) Regnbuebyen og Gullars tilbake på lineært barne-tv. Vi er både ærlige og higlete når vi velger å være såpass klare på dette.

Ved publiseringstid melder partileder Gunilda Sandviken at det vurderes en sammenslåing med Bompengepartiet, dersom de får sin egen partileder som ordførerkandidat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here