I kjølvannet av suksessen til anti-bompengepartiet Folkeaksjonen Nei til mer bompenger ruller nå Gullarspartiet opp som Bergens nye politiske sjokksuksess.

Det nye partiet ble dannet rett over 17. mai-helgen. Gullarspartiet er kommet til som en formalisert utvidelse av den populære Facebook-gruppen «Bevar Indigos bosspann som det er !», som ble opprettet etter at Bergen kommune vedtok planer om å sanere Indigos bosspann. Facebook-gruppen nådde raskt nærmere 140.000 medlemmer, en størrelse som tilsvarer halvparten av innbyggerne i Bergen.

Higle Bergen viktigst?

Gullarspartiet (oppkalt etter barne-TV-serie som gikk på NRK 1984-1990) gjør braksuksess med nærmere 20% av stemmene på siste uoffisielle meningsmåling. Partileder Gunilda Sandviken forklarer suksessen slik:

Partileder Gunilda Sandviken (Foto: Jürg Kyoto)

— Gullars’ er et protestparti, et parti som tør å heve stemmen mot overformynderiet i Bergen. Presset som legges på Regnbuebyen (bydelen Gamle Bergen, journ.anm.), hvor Indigo arresteres, hvor søppelspannet hans risikerer sanering… sier mye om hvordan kommunen ønsker å higle (bergensk for «rydde») byen for alt som er annerledes.

Spennende partiprogram

Gullarspartiet har tatt tyren ved hornene og så å si snudd tyren mot den aggressive part, den striglete kommunen, skal man tro de tre foreløpige kampsakene i partiprogrammet:

  • Minst én Mariannes musikkbarnehage i hver bydel
  • Flere fargerike menn som bor i bosspannet like ved
  • Fast post i byens budsjett for barn i regnklær som synger og danser til barnemelodier til faste tider i uken

— Så er det alltids flere visjoner som ligger bak det hele, avslører Sandviken. — Eller altså, visjonen er hovedsakelig å jumpe (bergensk for «bringe», journ.anm.) Regnbuebyen og Gullars tilbake på lineært barne-tv. Vi er både ærlige og higlete når vi velger å være såpass klare på dette.

Ved publiseringstid melder partileder Gunilda Sandviken at det vurderes en sammenslåing med Bompengepartiet, dersom de får sin egen partileder som ordførerkandidat.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here