Kenneth Bøe Kopperud (42) har lært seg å fikle med skjortekraven på kjendisers vis. Men om du ser nøye etter, vil du se at han ikke er en kjendis - han bare later som. (Foto: Hilde Bøe Kopperud)

STANGE: Kenneth Bøe Kopperud (42) fra Hedmark har kun ett prinsipp i livet: fake it til you make it. Det har han levd etter hele sitt liv. Nå gjenstår bare fast jobb, anseelse i samfunnslivet, suksess på Tinder og en skikkelig dose livskvalitet. 

Inspirert av kognetiv psykeatri

– Hele tanken bak den filosofien er noe som kalles kognetiv psykeatri (kognitiv psykologi, red. anm.), som betyr at hvis du oppfører deg som om du hadde visse egenskaper – så vil du etterhvert tilegne deg de samme egenskapene, forklarer Bøe Kopperud.

– Kort fortalt er det sånn at om du går rundt og later som om du lykkes så vil du etterhvert gjøre nettopp det.

Kenneth har fulgt metoden siden tidlig 1980-tallet. Selv om han ennå ikke har oppnådd suksess etter tradisjonelle kriterier, håper han at lykken vi snu i løpet av høsten 2019 eller på vårparten 2020. Han er fortsatt arbeidsløs, mangler fast følge og er virkelig dypt ulykkelig. Så ulykkelig som det går an å bli.

– Kort fortalt er det sånn at om du går rundt og later som om du lykkes så vil du etterhvert gjøre nettopp det.

Man har to valg

– Man har to valg i livet, enten kan man bruke livet sitt på å skrive cv’er og gå på jobbsøkerkurs på NAV, eller så kan man trimme skjegge to ganger om dagen, kle seg som en halvgud og suksessen vil lande i fanget på deg som en ivrig liten hundevalp, forsikrer 42-åringen.

Men du ikke at du har ett valg med to alternativer, Kenneth?

– Samme det. Jeg har brukt første halvdel av livet på å fake. Nå er det på tide å make litt.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here