Home Nyheter Bompengeprotest samlet 200 Red Bull-biler

Bompengeprotest samlet 200 Red Bull-biler

0
Bompengeprotest samlet 200 Red Bull-biler
Den majestetiske Red Bull-paraden sneglet seg langs E18 i morges.

Den folkelige motstanden mot bompenger øker stadig. I dag tidlig demonstrerte omtrent 200 Red Bull-bilister i en aksjon på E18.

200 Red Bull-biler, med den karakteristiske Red Bull-boksen på taket kjørte i 20 km/t på E18 fra Grimstad mot Kristiansand. Mannen bak aksjonen forteller at Red Bull-bilister er luta lei bompenger.

– Vi som kjører Red Bull-bil betaler ut huet og rasshølet, unnskyld uttrykket, til staten, og hva får vi igjen for det? Jeg betaler allerede 10% av lønna mi til Red Bull-konsernet for å få kjøre denne bilen, sukker Francis Bull-Hansen, som har kjørt Red Bull-bil siden han var 18 år gammel.

– Den første bila mi var en gammel Red Bull ’84-modell. På den tida var takboksen faktisk full av Red Bull. Jæskla tungt! Men man kunne stikke et sugerør inn og slurpe i seg den livgivende energisaften, forteller Bull-Hansen med et nostalgisk blikk i øyet.

Bull-Hansen og de andre Red Bull-bilistene mener at andre leskedrikkbiler bør ta en større del av regninga. «Red Bull-biler er lette og miljøvennlige, de sliter ikke på veien på samme måte som en Coca Cola-truck eller en Singo-sedan», heter det i en pressemelding fra Facebook-gruppa «Vi som kjører Red Bull-bilen og er luta lei av å betale ut huet og rasshølet, unnskyld uttrykket, til staten når vi helst ville beholdt pengene selv for å kjøpe mer Red Bull».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here