Home Nyheter Massiv Therese Johaug knuste FIS’ hovedkvarter

Massiv Therese Johaug knuste FIS’ hovedkvarter

0
Massiv Therese Johaug knuste FIS’ hovedkvarter
Massiv Johaug knuser FIS-komplekset (Foto: Reuters)

VEKKER PÅ NYTT INTERNASJONAL OPPMERKSOMHET: En gigantisk Therese Johaug ble i dag avbildet mens hun tilsynelatende trampet i stykker hovedkvarteret til FIS i Oberhofen am Thunersee i Sveits.

Rett over 15-tiden onsdag ettermiddag kom sjokkbeskjeden fra Oberhofen am Thunersee: En enorm, nordisk utseende kvinne i fullt skiutstyr hadde valset inn i den lille, pittoreske alpelandsbyen og stanset foran hovedkvarteret til Det internasjonale skiforbundet (forkortet FIS, Fédération Internationale de Ski). Etter kun kort tid kunne årvåkne innbyggere konstantere at kjempekvinnen var den norske langrennsstjernen Therese Johaug. Så begynte de voldsomme handlingene. Innledningsvis var trafostasjoner og andre lokale energisentra utpekt som mål for ødeleggelse, og disse har etter tur eksplodert i voldsomme flammer. Deretter trampet Johaug ned fløy etter fløy i FIS-komplekset.

Hevnmotiver?

Foreløpige arbeidshypoteser for motivene bak Johaugs aggresjon dreier seg hovedsakelig om dopingdommen som Johaug denne uken fikk, inkludert utestengelse fra OL i Peyongchang i Sør-Korea i 2018. Utenriksminister Børge Brende har foreløpig uttalt at han håper Johaug ikke «stenger seg inne i hevntanker», og at Norge står klar for å støtte Sveits ved behov.

På flukt

Flyktet: FIS-president Gian-Franco Kasper

Heltinnen fra Dalsbygda skal ha vært godt synlig i terrenget da hun krysset fjellet fra fjellandsbyen Heiligenschwendi, noe som ga både FIS-ansatte og beboere i området rundt tid til å evakuere. Også FIS-president Gian-Franco Kasper, som skal ha sagt seg fornøyd med Johaugs dopingdom, meldes å ha flyktet fra Oberhofen am Thunersee, ifølge Reuters.

Det sveitsiske militæret skal nå samles for en større offensiv. Forsvarsledelsen anser situasjonen som skjerpet etter meldinger om at Johaug har fanget militærhelikoptere i løse luften og derpå slengt dem i inn i de idylliske alpefjellene.

Nieuhetene kommer tilbake med mer ved anledning.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here