Home Vitenskap Familie måtte avlyse drømmeferien til Raqqa

Familie måtte avlyse drømmeferien til Raqqa

0
Familie måtte avlyse drømmeferien til Raqqa
Therese, Thom, Eirik og Amalie Maasevig fra Besserud i Oslo fikk drømmen om ferie i Raqqa ødelagt av Norwegian og Utenriksdepartmentet. (Foto: stjælt fra nettet)

BESSERUD: Familien Maasevig hadde i lengre tid gledet seg til et 14-dagers opphold i den syriske byen Raqqa. Men i siste liten måtte familien på fire avlyse drømmeferien.

– Dette er utrolig kjedelig, sier far Thom Maasevig (43). – Alt var klart, koffertene var pakket og ungene hadde fått fri fra skolen. Så skjærer det seg i siste øyeblikk.

Yngstemann Eirik Maasevig (7) forteller ivrig om forberedelsene.

– Raqqa er en oldtidsby, og ligger ved elven Eufrat i Mesopotamia, forteller gutten. – En gang het den Kallinikos og var en kristen by. Det er visst skikkelig fine solnedganger der.

UD satte ned foten

Det var Utenriksdepartementet som satte ned foten for familien Maasevigs reiseplaner.

– Jeg føler kanskje at UD undervurderer oss.

– Det ringte en person fra UD som fortalte oss at byen var for utrygg som turistreisemål, forteller mor Therese Maasevig (40). – Denne telefonen kom torsdag morgen, og vi skulle dra til flyplassen samme ettermiddag! Hvis de virkelig mente det kunne de vel ha sagt ifra tidligere?, spør Therese og forteller at familien er svært vant til å reise. De har blant annet vært i Antibes og i den meksikanske byen Cancun.

– Jeg føler kanskje at UD undervurderer oss.

– En stund tenkte vi fuck it, vi gjør allikevel.

Norwegian hadde ikke direkterute

Etter den tunge beskjeden var familien svært usikre på om de skulle gjennomføre reiseplanene mot UDs råd. Da meldte det seg et nytt problem.

– En stund tenkte vi fuck it, vi gjør allikevel. Men da pappa skulle logge seg inn på Norwegian for å bestille billetter viste det seg at det ikke går direktefly til Raqqa. Det er bare så sykt uproft, sukker Amalie Maasevig (12).

Det ble spikeren i kista for Maasevigs drømmeferie. Uten en plan b bestemte gjengen på fire seg for å få ut litt aggresjon på paintballbanen Highjump Event ved Søndre Nordstrand i stedet.

– På Søndre Nordstrand har vi aldri vært. Det er visst helt lovløst der nede, så dette kan bli gøy, sier pappa Tom før de setter seg i mercedesen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here