Ved å kutte i bevilgningen til norske minstepensjonister, deler NAV ut gratis Bruce Springsteen-billetter til alle asylsøkere. NAV-direktør og ihuga Springsteen-fan Sigrun Vågeng kaller det et spennende integreringstiltak. (Fotomontasje: Martin Marki)

De beste plassene

At «The Boss» gjester Ullevål Stadion 29. juni må regnes som en gladnyhet, men mange hevet øyenbrynene da de fikk høre billettprisene. Konserten vil koste hele 1500 kroner for de beste plassene, noe som vil gjøre et møte med sjefen sjøl til en uoppnåelig drøm for de fleste etniske nordmenn.

Nå viser det seg at NAV sponser konserten for alle asylsøkere som ikke har fått sin søknad ferdigbehandlet innen 1. februar 2016. Ifølge NAVs hjemmeside dreier dette seg om de fremste sitteplassene.

Etniske nordmenn tråkkes på

Dette føyer seg inn i rekken av tiltak der asylsøkere og innvandrere får spesialbehandling i velferdssaker.

– Det er klart det blir dyrt når en hel asylinvasjon skal på konsert med «The Boss», sier NAV-direktør Vågeng. – Men det er så jævlig verdt det.

Etnisk norske skattebetalere må dermed belage seg på å se konserten på Kveldsnytt, der man vanligvis bare får se 10-12 sekunder av showet.

Tar fra minstepensjonistene

Enkelttiltaket går utover det ordinære NAV-budsjettet og skal derfor finansieres ved å kutte i støtten til norske minstepensjonister.

– Ja, det stemmer, bekrefter NAV-direktøren, vi har funnet oppdekning for dette ekstraordinære kulturtilbudet gjennom å kutte i den månedlige støtten til minstepensjonistene.

På spørsmål om hun har støtte for dette i befolkningen, er Vågeng klar i sin tale.

– Jeg gir faen, svarer hun mens hun spiller et riff på en luftgitar. – Minstepensjonister kan suge 10 pikker om dagen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here