VERDAL: Arne Leonhardsen, lokallagsleder i Verdal Frp, vil ikke beklage utspillene om at innvandrere ikke er mennesker og bør skytes. Derimot er han nå klar med en samling nye og spennende bortforklaringer. (Foto: Cristian Iohan Stefanescu)

– For det første er det feigt å stjele utdrag fra en gammel manns dagbok og publisere dem i avisen, prøver Leonhardsen seg. – Det stemmer, jeg er faktisk så fryktelig gammel at jeg ikke forstår at andre kan se det jeg skriver på Facebook.

Leonhardsen smiler og blar gjennom en tettskrevet notatblokk før han fortsetter.

– Her er en bortforklaring som sønnen min hjalp meg med, den er ganske kreativ.

Leonhardsen kremter og retter på brillene.

– Hvis man leser alle Facebook-innleggene mine som et slags performanceprosjekt, kan man argumentere for at jeg faktisk problematiserer hverdagsrasismen i samfunnet. Da er jeg ikke en gammel høyreekstrem tulling lenger, men faktisk en viktig samtidskunstner.

Leonhardsen tar av seg brillene for å pusse dem, før han tar fatt på den siste bortforklaringen.

– Jeg er kanskje mest fornøyd med denne. Er du klar? Ok: Alt jeg har skrevet er på et hemmelig kodespråk. Hvis du heller sitronsaft over skjermen din, vil du se at det faktisk ikke står «muslimer er jordens avskum og må utryddes», men «Åge Aleksandersen er Norges Bruce Springsteen».

Leonhardsen ser oss rett i øynene.

– Og det kan du sitere meg på.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here