Home Nyheter Heimevernet rykker inn i hyttefeltene

Heimevernet rykker inn i hyttefeltene

0
Heimevernet rykker inn i hyttefeltene
Heimevernet rykker akkurat nå inn i fjellbygdene (Foto: Italian Army, CC BY 2.5)

Statsminister Erna Solberg har satt Heimevernet inn for å fjerne strømmen av norske hytteflyktninger fra Hemsedal og Geilo.

Aksjonen er rettet mot tusenvis av hytteflyktninger som har forskanset seg i fritidsboliger på fjellet.

Koronasmittede og samfunnsunyttige

Mange av dem er koronasmittede som har kommet hjem fra skiferier i nord-Italia og Østerrike. Andre er samfunnsunyttige hjemmekontorister fra den øvre middelklassen som har rømt til fjellet for å unnslippe trengselen i byene.

Etter at flyktning-tsunamien rammet bygda er butikkene i Hemsedal nå tomme for det mykeste toalettpapiret, melder kilder til Nieuhetene. – De har rasket med seg Lambi, våtservietter og all den dyreste vinen fra polet, forteller senterleder Joar Beduinsen ved Hemsedal Amfi.

Interneres i teltleire

Situasjonen har nå altså blitt så uholdbar i fjellbygdene at Heimevernet er kalt inn for å rydde opp. – Vi har en beskjed til hyttemigrantene, sa Erna Solberg på en pressekonferanse i dag tidlig. – Dere har brukt opp de sjansene vi har gitt dere. Det eneste som gjenstår nå er maktbruk, det eneste språket dere forstår.

Etter å ha blitt fjernet fra hyttene, vil middelklasseflyktningene bli internert i midlertidige teltleire i ødemarken, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here