Home Nyheter Korona påvist i den snurrende restauranten i Tyholttårnet

Korona påvist i den snurrende restauranten i Tyholttårnet

0
Korona påvist i den snurrende restauranten i Tyholttårnet
(Foto: Diego Delso, delso.photo, License CC-BY-SA)

Gjester og ansatte ved den populære restauranten Hegon fortviler etter at det ble iverksatt øyeblikkelig karantene i toppen av Tyholttårnet onsdag ettermiddag.

Restauranten, som tradisjonelt tiltrekker seg gjester fra øvre arbeiderklasse og nedre middelklasse, er kjent for å holde til i toppen av Tyholttårnet. Denne toppetasjen roterer kontinuerlig 360 grader, og gir gjestene en mulighet til å beundre Trondheim og omegn fra oven.

– Redd for å bli lei Hegon-burgeren

– Jeg elsker Hegon-burgeren, men nå er jeg redd for at jeg skal bli lei, sier den tårnfaste og potensielt smittede gjesten Erik Medalvev (43) på telefonen, ca 75 meter over bakken.

Trønderen er en av et trettitalls gjester som må belage seg på et ufrivillig fjortendagers opphold i toppen av Tyholttårnet.

Hegon-servitør Aslan Mittet har hendene fulle med pizzaservering en stund fremover.

– Jeg skjønte det var noe galt da jeg kom fra toalettet i sted, forteller Medalvev. – I bunnen av trappa fikk jeg se fem-seks folk kledd som astronauter. De forseglet hele etasjen her med plastfolie og skyndte seg ut igjen. Nå føler jeg meg som et romvesen.

Nå trøster restauranten gjestene med gratis hvitkaffe (café-au-lait, red.anm.). Dessuten er det «happy hour» mellom kl. 18.00 og 19.00 hver kveld.

Restaurant med økende akselerasjon?

Men karantenen er ikke den eneste utfordringen de tårnfaste «passasjerene» har å forholde seg til. På grunn av en teknisk feil roterer nå restauranten firedobbelt så fort som vanlig.

– Jeg kan bare beklage situasjonen, både koronautbrudd og akselererende restaurantrotasjon, sier en tydelig svett og stresset restaurantsjef Oddi Søtti til Nieuhetene. – De tekniske løsningene er det kinesere som står for, og vi jobber kontinuerlig for å oppnå kontakt med dem.

– Med akselererende, mener du at restauranten nå roterer enda raskere enn firedobbelt tempo? Vil det by på vanskeligheter for medisinsk personell som vi forstår skal droppes fra helikopter og ned på restauranttaket i løpet av kvelden?

– Hva? Sa jeg det? Ha ha, nei nei, ler restaurantsjefen, før samtalen blir brutt.

Nieuhetene kommer tilbake med mer.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here