Home Mellommenneskelige forhold Erik beklager: Har ikke hatt tid til guttachatten

Erik beklager: Har ikke hatt tid til guttachatten

0
Erik beklager: Har ikke hatt tid til guttachatten
Erik Tuft (27) har hatt det travelt i førjulstiden.

Erik Tuft (27) har hatt en uvanlig travel førjulstid. Nå legger han kortene på bordet og beklager til de andre gutta i chatten har til vanlig er medlem av.

Vi kan alle ha vårt å stri med i dagene oppunder jul. Dette gjelder ikke minst 27-åringen Erik Tuft fra Gol. Barberlærlingen, som til vanlig holder til i Bergen, har hatt mye å henge fingrene i. Så mye at det har gått utover hans ellers hyppige aktivitet i egen «guttachat».

Har ikke tid til å drikke fra vanlige kaffekopper

Erik har de siste ukene hatt det gående med webkurs i ulike Adobe-programmer, salg av tantens leilighet på Stord, og travle dager med skjeggfrisering som lærling på Bergen Barberstue.

– I tillegg har jeg interesser i et bettingselskap som jeg og et par søskenbarn setter opp. Vi skulle egentlig lansert det til jul, men det går bare ikke, innrømmer golsgutten med blanke, blå øyne.

Han tar en tankefull slurk av espressekoppen.

– Jeg har ikke engang tid til å drikke kaffe fra kopper i vanlig størrelse.

«Du skal røkte chatten. Bidra. Holde halsskjegget unna, om du vil» – Erik Tuft

Chattens barberer

Det som gnager aller mest på Eriks samvittighet er passiviteten han har vist ovenfor chatten. Og det er ikke bare tanken på nye memes og organiske referanser som gror opp som han nå ikke får muligheten til å oppleve, som gnager.

– Når du er med i en chat, så har du et ansvar. Du skal røkte den chatten, holde den ved like, bidra. Holde halsskjegget unna, om du vil. Er du med?

Han er ikke sikker på hvor lang tid som har gått siden sist han turte å sjekke chatten. Det kan være snakk om to-tre uker. Åpner han chatten, så vet han også at de andre kan se at han har vært innom. Da vil det også dannes en forventning om at han deltar. Han håper at gutta leser denne artikkelen, og oppfatter det som en forklaring, og kanskje en unnskyldning.

Mot lysere tider

– Denne hilsenen går ut til Bobba, Koffi, Brynja, Golstjommi… dere vet hvem dere er. Jeg ser dere snart igjen.

For Erik er klar på at lysere tider ikke er langt unna.

– Første juledag. Da trykker jeg meg inn på chatten igjen. Og BLIR der.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here