SOMMARØY: Du er dragedreperen Beowulf nå, sier Kenneth lavt, så bare han selv hører det, mens det 20 grader kalde vannet stiger høyere og høyere opp på knærne hans.

Kilder på stranda melder at Kenneth (32), som har tre barn i barneskolealder, bruker svært lang tid på å komme seg ut i vannet. 32-åringen skal ha gått fullstendig opp i en mental rollespillverden hvor han gestalter Beowulf, den germanske sagnhelten fra det oldengelske kvadet med samme navn, for å mestre møtet med den kjølige sjøen.

Idet Kenneth grumser opp sjøbunnen så sikten blir uklar, tenker han på farene som selvsamme Beowulf stod ovenfor da han som ung kriger tilbrakte fem døgn i det iskalde havet og med sverdet stakk i hjel ni monstre. Kenneth går langsomt fremover, ut mot barna hans lenger der ute, som svømmer og hoier i det ville havet, minst tre fot dypt.

Han er Beowulf nå, gauten som frykter intet, gauten som felte det farlige monsteret Grendel, og mora hans. Han er Bewoulf nå, krigeren som felte dragen som voktet over gullskatten da han på slutten av livet var blitt konge. En mann som Beowulf lot seg vel ikke affisere av litt vann? Litt salt sjøvann, som nå når ham opp til lårene? Og som straks vil nå ham til… lysken.

Beowulf kan utstå de forferdeligste pinsler, som… som når Grendels mor med sine sterke klør presset ham mot det kalde steingulvet i den undersjøiske grotten. Som når Grendels mor, havgygeren, forgjeves prøvde å tre gjennom ringbrynjen hans med sverdet. Vent. Var det en krabbe som pilte over foten hans nå?

Kenneth er Beowulf nå. Og der er barna. Se, barn. Pappa er uti. Pappa er Beowulf nå. Vær så snill og IKKE sprute vann på Beowulf, Bastian. Det gjelder deg også, Josefine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here