Forsvarets kontroversielle "Elg 2.0"

Den russiske «spionhvalen» som dukket opp i Finnmark har vekket oppsikt. Nå avslører Forsvaret at de vil svare russerne ved å sende topptrente «cyber-elger» over grensa.

Det var utenfor Rolvsøya i Finnmark at den russiske militærhvalen dukket opp på søndag. Norske forskere var raske med å peke fingeren mot den russiske marinen, som visstnok har eksperimentert med både hvaler og delfiner tidligere. Dette har ikke vært vanlig praksis i Norge.

– Vi har festa noen greier i huet dems

Derimot viser det seg nå at det norske Forsvaret har rekruttert hvalens landgående fetter til skarpe oppdrag i fiendtlig territorium. Et team med spesialiserte «cyber-elger» er i skrivende stund på vei over grensa ved Storskog i Finnmark.

– Det stemmer, bekrefter generalløytnant Sverre Kreutzfeldt-Isaksen i Forsvarets omdiskuterte «avdeling for paranormal forskning og anvendt laserteknikk». – Vi har festa noen greier i huet dems. Ut over det har jeg ingen kommentar.

Fartsstriper på havskilpadder

Nieuhetenes militærkommentator Ross Feierød anser de modifiserte skogskongene som et tydelig svar på den russiske provokasjonen. – Det er akkurat som under den kalde krigen, forklarer Feierød. – Forsvaret vil demonstrere at vi ikke står tilbake for russerne når det gjelder å feste greier på dyr.

Elgeprosjektet er ikke Forsvarets første forsøk på å benytte norsk fauna til å beskytte riket. Forsvarets paranormale avdeling har tidligere eksperimentert med å lime to gauper fast til hverandre, og å male fartsstriper på havskilpadder.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here