Nieuhetene avslører: Stortingsrepresentant Bård Hoksrud (FrP) har levert inn en rekordstor reiseregning for en reise han ikke deltok på – tur-retur Månen.

Etter planen skulle Hoksrud i slutten av mars ha deltatt på en ukes romferd til Månen. Reisedeltagelsen var ansett som en gest overfor et internasjonalt team med astronauter som foretar måneforskning i regi av NASA. Norge er i stor grad involvert, både med astronauter og statlig finansiering. Men Hoksruds egen deltagelse ble kansellert i siste liten, av grunner vi ikke kjenner.

«Rekordstor» reiseregning

I mellomtiden har Hoksrud selv sendt inn reiseregning for måneferden. Nieuhetene har fått innsyn i reiseregningen til den erfarne FrP-politikeren, hvor det fiktive utlegget er basert på statens satser for kilometergodtgjørelse på 4,03 kroner per kilometer. Hoksrud har så ganget dette beløpet med 768 800, som tilsvarer avstanden mellom Jorden og Månen tur-retur, i kilometer. Reiseregningen som Hoksrud signerte og sendte klokket dermed inn på hele 3 098 264 kroner. Økonomieksperter som Nieuhetene har vært i kontakt med bekrefter at denne refusjonen er rekordhøy.

I midten av april skal det fingerte utlegget ha kommet inn på stortingsrepresentantens konto.

Overflødig i seg selv

Men ville Hoksrud i realiteten hatt noen reiseutlegg i forbindelse med romferden, om han så ble med på reisen? Ja – Bamble-mannen ville uten problemer fått refundert reiseutgiftene til Wallops Flight Facility i Virginia, hvor NASA har sin rakettoppskytingsstasjon. Men selve romferden ville ikke berørt politikerens lommebok på noen måte.

«Her har det oppstått en glipp» – Bård Hoksrud

Forklaringsproblemer

Når Nieuhetene konfronterer den garvede politikeren med rekordutlegget, setter han opp en spak mine.

– Her har det oppstått en glipp.

Hoksrud sparker forsiktig i brosteinen på Stortingsplassen mens han ser ned i bakken.

– Dette skal ikke skje. Det eneste jeg kan skjønne her er at det har gått på ren rutine. Så… nå er jeg nødt til å be om ro rundt denne prosessen, avslutter han, og går nølende mot en sidedør til Stortinget.

Regnskapsavdelingen ved Stortinget bekrefter at de nå skal skjerpe sine egne kontrollsystemer.

Fremskrittspartiets leder Siv Jensen var ikke tilgjengelig for kommentar ved publiseringstid, da hun var opptatt med isbjørnjakt på Svalbard.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here