NRK Super lover fantasimagisk content med Brillebjørn og Josh (Skjermdump: Nieuhetene/NRK)

Men er det ikke…? Jo da, det er det. Joshua French er endelig blitt Brillebjørn-makker og barne-TV-fjes. What took so long, Josh?

Joshua French, mest kjent som soldat og kontraktør som er dømt for drap, drapsforsøk, væpnet ran, dannelse av et kriminelt forbund og spionasje i Den demokratiske republikken Kongo, er nå altså ansatt som fast makker for Brillebjørn i en helt ny sesong på NRK Super.

Lager grønnsakssuppe

Nieuhetene har fått anledning til å se en av episodene med Joshua French. Alle episodene eks-soldaten deltar i, introduserer Brillebjørn på denne måten:

«Dette er Josh. Josh er 36 år. Han er veldig glad i å snakke foran andre mennesker. Og så er han veldig flink til å plystre.» (Ved dette utsagnet plystrer French i kamera, journ.anm).

I første episode får vi være med Brillebjørn når han besøker Josh. Sammen vasker de hendene nøye og lager en enkel grønnsakssuppe.

Må passe på at «Josh» ikke blir sint

– Vi satser alt på en god kjemi mellom Brillebjørn og Joshua, forteller produksjonsleder i NRK Super, Gisken Heltopp. – Vi vil ikke at det skal bli farlig… At det skal bli «helt kongo», smiler hun nervøst. – Så derfor ville vi ikke at Josh skulle kutte gulrøttene i første episode. «Kniv er «fa’li det!», sier hun med tøysestemme og snurrer rundt på kontorstolen i høy fart.

Fantasimagi i Kongo

Joshua French selv virker fornøyd med den nye rollen som TV-fjes for barna.

– Dette er meg det også, forteller han med en oppriktig mine. – Jeg ikke bare tøff soldat 24-7, ikke sant? På cella i Kongo brukte jeg faktisk fantasimagi hele tida.

Den kjente eks-fremmedkrigeren får et drømmende slør over øynene. Så, med ett, kvikner han til igjen.

– Her om dagen brukte jeg ureglementert fantasimagi i studio og fikk kuttet gulrøtter likevel. Etter at TV-crewet hadde gått, da, men likevel.

Sier French, snart et etablert fjernsynsansikt, før han haster videre til en ny Brillebjørn-innspilling.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here