Malt kardemomme var en outsider til justisministerjobben.

OSLO: Det ble i går kveld klart at Jon Georg Dale ikke vil ta over justisministerposten permanent. Kilder forteller Nieuhetene at den prestisjetunge posten vil bli overlatt til en Black Boy-krydderboks med malt kardemomme fra 1958.

Duket for nye kontroverser?

Det er dermed duket for den sjette justisministeren under Erna Solberg. Nok en gang har statsministeren motstått fristelsen for å satse på et sikkert kort. Malt kardemomme ble medlem av Anders Langes parti allerede i 1979, men har hatt få ansvarsverv i partiet.

I tillegg knytter det seg usikkerhet til om krydderboksen vil bringe med seg nye kontroverser inn i et allerede skandalerammet justisdepartement.

Det mange fryktet aller mest er kanskje at det bak den tilforlatelige fasaden skjuler seg enda en rasist. Det er derimot ingenting ved innpakningen som tyder på dette.

Godt plantet i norske verdier

Den politiske opposisjonen kommenterer ryktene med en viss skepsis.

– Jeg vil være forsiktig med å forhåndsdømme skinnet før bjørnen er skutt, sier Jonas Gahr Støre. – La oss nå håpe at dette blir en justisminister godt plantet i norske verdier.

Be careful what you wish for, mister Støre…

– Hva mener dere? svarer Ap-lederen.

Å, ingenting.

Setter hardt mot hardt

Kilder i regjeringsapparatet som Nieuhetene har snakket med, har derimot store forhåpninger til malt kardemomme som Norges nye justisminister.

– Endelig skal vi få det grepet om lov og orden som vi har drømt om, forteller en kilde. – Det er en krig der ute. Og vi må sette hardt mot hardt. Vi må bekjempe Black Box med Black Boy.

En annen kilde forteller Nieuhetene at FrP lenge har ønsket en statsråd som passer godt til bolledeig.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here