Home Mellommenneskelige forhold Møt FAU-gruppa som skal revitalisere nissedisco

Møt FAU-gruppa som skal revitalisere nissedisco

0
Møt FAU-gruppa som skal revitalisere nissedisco

Mia Nærset, Jan Ballantine og Tanya Hedstrup er foreldre til hver sin andreklassing ved Hvitnosen skole i Bærum. Mia, Jan og Tanya har sett seg lei på ineffektivitet og tiltaksløshet i skoletrinnets FAU-gruppe. Nå har de tre dannet et «utbryter-FAU» – FAU 2.0. Og målet? De skal bli legendariske.

Når Nieuhetene møter de tre selverklærte FAU-gründerne i skolegården på Hvitnosen, er de kampklare og «tiltakskåte», som de selv sier. Etter å ha dannet en hemmelig «gerilja-FAU» (nå «FAU 2.0», journ.anm) går de nå åpent ut og utfordrer den gamle FAU-gruppa, som de nylig har meldt seg ut av.

Jante dominerer

Inntil nå har janteloven dominert, ifølge gruppa selv. Tanya er åpen om utfordringene.

– De gamle FAU-ansvarlige står opp på morgenen, ser ut av vinduet og ser regn eller at det blåser, og går rett på Facebook og avlyser vinterfesten. De har ikke guts. De tenker at de ikke er gode nok. Vi? Vi tenker annerledes. Vi tenker…

– Vi tenker venue, supplerer Mia. Vi tenker Leos lekeland. Det stormer ute? Fuck været, vi leker inne, smiler hun.

Gjenoppfinner nissedisco

Du trodde du hadde vært på nissedisco før? Du trodde dere hadde hatt DJ før (aka den kvisete tenåringssønnen til vaktmesteren)? Du trodde at gymsalen var pyntet til jul? Møt FAU 2.0.

– Nissedisco i vår regi.. tenk snøkrystaller, tenk strobelys, tenk… KYGO bak spakene. Ja, jeg sa KYGO, sier Tanya.

Lov å tenke stort

– Det må være lov å tenke stort. Herregud, ja, hvorfor ikke. Vi lever her og nå, poengterer Mia. – Vi har ett liv. Ett liv! Denne livsfilosofien ønsker vi å overføre til barna også.

Finansiering for større prosjekter, som vollgrav rundt skolen og fekteturneringer i gymsalen, tenker de å skaffe fra ulike hold. For eksempel kan patenter på aktivitetskonsept skaffe hardt tiltrengte midler. Men alt skal ikke nødvendigvis finansieres ved hjelp av egeninntekter.

– Vi må tørre å ta låne, å ta på oss gjeld, både langsiktig og kortsiktig. Bonusen? En FAU-gruppe og skolebarn som blir legendariske. Det kommer til å skrives om konseptene våre. Vi er også åpne for å børsnotere, sier Jan.

Utfordrer tiltaksløst saftkoiskkonsept

Avslutningsvis forteller den nye FAU-gruppa at de ønsker å lage en egen gruppe for familiene i nabolagene i forkant av fellesferien. Årsaken? Business.

– Så mange saftkiosker dukker opp. Barn som blander saft og selger miksen for en slikk og ingenting. Bruker inntekten på tyggis. Men hva med å spare pengene i stedet? Eller dytte dem inn i fond? Hvis disse pop-up-utsalgene profesjonaliseres, er mulighetene store, erklærer Jan med drømmende øyne.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here