Home Politikk Trond Giske er Vengalux. Derom hersker det ingen tvil

Trond Giske er Vengalux. Derom hersker det ingen tvil

0
Trond Giske er Vengalux. Derom hersker det ingen tvil
Trond Giske og Vengalux (innfelt). Foto: Johannes Jansson/norden.org

Av Kjerag L. Grue
Medieviter

Som så mange småbarnsforeldre tidligere, er jeg fanget i Snurp Flurpeldurp-universet. Ikke bare gjennom bøkene og filmene, men også gjennom fysisk å gjenskape dette universet ved hjelp av LEGO. Faktisk er jeg så fanget, at jeg har begynt å overføre dette fiktive universet på mitt virkelige liv.

Her er et forsøk på å forklare Arbeiderpartiets hovedproblem ved å plassere Arbeiderpartiets fremste tillitsvalgte inn i Grimmelpump-systemet. Hovedproblemet kan avsløres allerede: Hvem er hovedpersonen Snurp Flurpeldurp i Arbeiderpartiet?

Struporm Haldebarn

Jonas Gahr Støre ligner mest på den breiale troll-flufferen Struporm Haldebarn (egentlig var det Tyler Colton som fikk rollen, men ypperlig spilt av Craig Baxter-Brown i filmatiseringen), som vi alle husker fra Snurp Flurpeldurp og Hevnerne fra Bengaborg.

 

 

 

 

Vengalux

Trond Giske er Vengalux, væpneren til Lord Bindelfras. Derom hersker det ingen tvil. Hvis det er noen som fremdeles tror at Trond Giske kan revitalisere Arbeiderpartiet etter endt «soning», er beskjeden klar: Glem det.

 

 

 

 

Hypnogogia Svirrelun

Hadia Tajik er lett som en plett å plassere i Snurpeldurp-universet. Hun er legemliggjøringen av Hypnogogia Svirrelun. Den ærgjerrige og ignorante sneglekjøreren med sine lyse lokker og bingelbongelbakgrunn.
Men dette er også et problem som nestleder. Hun er ingen professor Burpo, den strenge, men rettferdige lederen av Labbeklamp-huset.

 

 

 

Krango Valters

Byrådsleder i Oslo – Raymond Johansen – er åpenbart Krango Valters, den modige og trofaste hjelperen til Snurp Flurpeldurp. Men hvem er i stand til å bekjempe Megalon, slik at Grimmelpump kan gjenfinne seg selv?

 

 

 

 

Snurp Flurpeldurp

Rett fra hofta: Ingrid Aune er Arbeiderpartierts Snurp Flurpeldurp. Hun ble ordfører i Malvik kommune i en alder av 30 år, og er så ren i sjelen at hun fremdeles kan synge «Barn av regnbuen» og få tårer i øynene. Ingrids ambisjoner er å redde verden, og hun har etter hvert har fått tung politisk erfaring fra sine mange eventyr i ung alder. Akkurat som Snurp Flurpeldurp.

 

 

La valgkampen begynne.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here