«Tonen blant mange av dem som er aktive på Twitter, er blitt så ufordragelig og kald», blogget Civita-leder Kristin Clemet i går. Nieuhetene gjør nå en innsats for å rette opp den nymediale disrespekten som er rettet mot Kongerikets Klokeste Hode.

 

Eksempel på hets Kristin Clemet må gjennomgå på mikrobloggen Twitter

Kristin Clemet, som leder en tankesmie (en fusjonering av smeder og filosofer som tidligere arbeidet gjennom respektive enkeltmannsforetak, journ.anm.), «registrerer at mennesker synes å diskutere og kommentere andre mennesker på en stadig mer vulgær og respektløs måte». Hva skal vi si? Hva med å gjøre honnør for et ledermenneske fra øvre middelklasse som ikke er redd for å skitne til Prada-buksene fordi hjertet hennes forteller henne at hun må banke ut et emne i essen – mens hun er på tråden med Erna Solbergs rådgivere?

Kristin Clemet, uten tvil Den Beste Personen i Hele Europa, sukker også over at «den minste lille meningsytring kan provosere frem både syrlig og aggressiv respons». Så når Vår Forhenværende Statsråd og Ypperste Vervbesitter på klokeste vis ber mediene ligge unna Søviknes fordi det er så mange år siden han lå med en full 16-åring… så skal det reageres på? Vet du hva vi sier når sånne tandre vesener føler seg krenket? Snøflak utløst.

Andre ville trukket Mac-støpselet ut av veggen som reaksjon på denne type meldinger. Men ikke Kristin.

Etter alt dette gjør det godt å se oppriktige støttespillere på det samme hatforumet. Det finnes faktisk gode mennesker der ute som har skjønt det. Det man ikke kan si i et frokostseminar er ikke verdt å si i det hele tatt.

Tweet-replies som dette gir oss alle håp.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here