Home Mellommenneskelige forhold Nå kommer Bypåske-oppdateringene!

Nå kommer Bypåske-oppdateringene!

0
Nå kommer Bypåske-oppdateringene!
Mange vanlige mennesker gruer seg til påsken på grunn av slitsomme statusoppdateringer som disse. (Foto: Faksimile)

OSLO: Det er den tiden av året. Vanlige mennesker over hele Norge stålsetter seg for de slitsomme Facebook-oppdateringene fra venner som velger å bli i byen i påsken. Snart vil feeden bli full av stakkarslige selfies fra uteserveringer der folk drikker halvlitere med pledd rundt beina. 

Påsken forsures

Med palmesøndag på trappene forbereder vanlige folk seg til fjellpåske på hytta. Dessverre blir noe av gleden ved tredoble skispor og appelsinbåter i solveggen ødelagt av folk som skriver «Bypåske <3<3<3» på fjesboka.

– Det er en ærlig sak å ikke ha råd til å leie en strøken leilighet på Sjusjøen og gå sju mil langrenn hver dag, sier Remi Stålstrengstuen (28) fra Asker. – Men det betyr ikke at man skal forsure påsken for oss andre med bilder av skitten snø og hundedritt i Frognerparken.

– Bypåsken er for «peasants».

Bypåsken er unorsk

Finansanalytiker Jesper Bang-Sterling (42) er også oppgitt.

– Det er noe grunnleggende unorsk over den såkalte bypåsken. Bypåsken er for folk med dårlig råd. Bypåsken er for «peasants», sukker Bang-Sterling.

Også biskop Ole Folkøy Voss (62) kritiserer Facebook-trenden.

– Det er lett å glemme påskens budskap, sier biskopen. – Påsken er en høytid der vi tilber guden Mammon, som har overøst oss med materielle gaver som diesel-SUVer med firehjulstrekk, ring-hytta-varm-systemer og en overflod av smågodt og lammekjøtt. Når folk velger å feire påsken i Oslo, kommer påskens kjerneverdier i bakgrunnen. Det er synd.

– Det er lett å glemme påskens budskap. Påsken er en høytid der vi tilber guden Mammon.

Endre dine brukerinnstillinger!

Selv om det fortsatt er noen dager igjen, har folk allerede begynt å stålsette seg. Digitale medier-ekspert Lars Lyrån Larsen (41) ved Bitcoin Consult anbefaler folk om å gå gjennom brukerinnstillingene på sin Facebook-profil.

– Man kan skru av alle oppdateringer som har stedsangivelse «Oslo, Norway» forklarer Lyrån Larsen. – Dette skulle sørge for at man slipper de fleste «Bypåske <3<3<3»-oppdateringene.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here