
HØNEFOSS: Espen Feltmann (32) var på indisk restaurant og syntes det var veldig vanskelig å vente på hovedretten. Resultatet ble at han forspiste seg på poppadoms med mintsaus og var alt for mett til å nyte sin kylling jalfrezi når den kom på bordet. Nå ønsker han å advare andre.
Står fram med sin historie
Hønefoss-gutten velger å gå ut med fullt navn og bilde av seg seg der han ubehagelig mett forsøker å nyte hovedretten. Han håper at hans historie og bildet av hendelsen vil få andre til å tenke seg om.
– Det er så lett å havne i situasjonen jeg var i, sier Feltmann. – Man er sulten, og koser seg med poppadoms, og dypper bitene ubekymret ned i mintsausen mens praten med de andre gutta går. Sakte men sikkert fylles magen opp av det som den indiske høykastekulturen faktisk er for en forrett å regne. Det er utrolig lett å glemme å kjenne på metthetsfølelsen.
– Hvis min historie bare kan få én annen til å sette på bremsene, så er det verdt det.
Kroppen er et finstemt maskineri
Feltmann får støtte av ernæringsfysiolog Günther Hiebermann ved Statens institutt for folkehelse og indisk mat (SIFOIM).
– Her tror jeg mange kan kjenne seg igjen. Kroppen er egentlig en finstemt maskineri som selv sier ifra når det er på tide å ta en timeout. Men spiser man fort nok, kommer ikke beskjeden fram i tide, forklarer kostholdseksperten.
Ikke første gang
Espen Feltmann innrømmer at det ikke er første gang han forspiser seg på poppadoms. Nå er han lei av å forringe et velkrydret, sørasiatisk herremåltid.
– Det er utrolig lett å glemme å kjenne på metthetsfølelsen.
– Hvis min historie bare kan få én annen til å sette på bremsene sånn at han kan nyte sin tandoori med god samvittighet og plass i magen, så er det verdt det, forklarer han og understreker at han ikke vanligvis er typen som vil ha navnet og bildet sitt i avisen.