Home Mellommenneskelige forhold Espen (32) spiser ofte for mange poppadoms før maten – nå vil han advare andre

Espen (32) spiser ofte for mange poppadoms før maten – nå vil han advare andre

0
Espen (32) spiser ofte for mange poppadoms før maten – nå vil han advare andre
Dette bildet tok en kamerat rett etter at hovedretten kom på bordet. Bildet trykkes med tillatelse fra Espen Feltmann. Espen kjørte denne gangen, ellers hadde han bestilt øl.(Foto: Torgny Vedbakken)

HØNEFOSS: Espen Feltmann (32) var på indisk restaurant og syntes det var veldig vanskelig å vente på hovedretten. Resultatet ble at han forspiste seg på poppadoms med mintsaus og var alt for mett til å nyte sin kylling jalfrezi når den kom på bordet. Nå ønsker han å advare andre.

Står fram med sin historie

Hønefoss-gutten velger å gå ut med fullt navn og bilde av seg seg der han ubehagelig mett forsøker å nyte hovedretten. Han håper at hans historie og bildet av hendelsen vil få andre til å tenke seg om.

– Det er så lett å havne i situasjonen jeg var i, sier Feltmann. – Man er sulten, og koser seg med poppadoms, og dypper bitene ubekymret ned i mintsausen mens praten med de andre gutta går. Sakte men sikkert fylles magen opp av det som den indiske høykastekulturen faktisk er for en forrett å regne. Det er utrolig lett å glemme å kjenne på metthetsfølelsen.

– Hvis min historie bare kan få én annen til å sette på bremsene, så er det verdt det.

Kroppen er et finstemt maskineri

Feltmann får støtte av ernæringsfysiolog Günther Hiebermann ved Statens institutt for folkehelse og indisk mat (SIFOIM).

– Her tror jeg mange kan kjenne seg igjen. Kroppen er egentlig en finstemt maskineri som selv sier ifra når det er på tide å ta en timeout. Men spiser man fort nok, kommer ikke beskjeden fram i tide, forklarer kostholdseksperten.

Ikke første gang

Espen Feltmann innrømmer at det ikke er første gang han forspiser seg på poppadoms. Nå er han lei av å forringe et velkrydret, sørasiatisk herremåltid.

– Det er utrolig lett å glemme å kjenne på metthetsfølelsen.

– Hvis min historie bare kan få én annen til å sette på bremsene sånn at han kan nyte sin tandoori med god samvittighet og plass i magen, så er det verdt det, forklarer han og understreker at han ikke vanligvis er typen som vil ha navnet og bildet sitt i avisen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here