Deg og kjæresten. Foto: Urkel Andreas.

Engster du deg for å ta opp enkelte ting med kjæresten? Her er fem tips til hvordan du tar tak i problemene før de vokser seg for store.

1. Tenk nøye etter: Hvordan egner det seg best å legge frem problemet? Det er ikke sikkert at partneren din ser tingene på samme måte som deg.

2. Spør kjæresten din om hvordan han/hun synes dere har det i parforholdet. Kanskje samtalen innbyr til en ærlig og åpen analyse, og at dere kan nærme dere problemet sammen. Men ikke ALLE ting er verdt å ta opp. Og det gjelder i alle fall IKKE kvelden på puben i går, Camilla. Selv om det Majala gjorde med meg sikkert så rart ut for utenforstående!

3. Vis at du ikke er perfekt. En slik innrømmelse senker også guarden til din kjæreste. Innled gjerne samtalen med å være imøtekommende på eventuelle feilsteg som du selv er skyld i. Ikke glem – ingen er perfekt, og dette gjelder også parforhold. Og akkurat nå synes jeg du nesten SKAPER et problem. Vi har hatt det veldig fint som par den siste tiden, noe jeg tror du kan si deg enig i. Hva? Hva sier du? Hva hvis din venninne Mette ikke hadde vært på puben? Om jeg hadde fortalt det likevel? Nei, ærlig talt. Jeg snakker jo med deg om det nå, ikke sant?

4. Bli en bedre kjæreste. Vis hensyn, vis interesse, vær mer romantisk – men husk også å gi hverandre rom. Med et mer harmonisk forhold blir det færre vonde ting å ta opp. Og vi har det egentlig helt fint, Camilla. Alle par har sine problemer, men her er det ikke mye å snakke om, altså. Du henger deg opp i småting!

5. Det var hun som kysset meg, ikke omvendt. Jeg gjengjeldte ikke heller, jeg hadde helt stive lepper, til og med. Herregud. Hva skulle jeg gjort? Slå til henne, liksom? Jeg og Majala var kjærester i nesten TI ÅR! Hun og jeg har også historie sammen, selv om du ikke liker det! Du kan ikke endre på historiens gang, Camilla!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here