En åpenhjertig Erna Solberg møtte oss på Statsministerens kontor.

Erna Solberg og Høyre er i hardt vær for tida, etter flere varsler om upassende atferd blant partiets tillitsvalgte. Vi møtte statsministeren på kontoret, hvor hun kan puste ut og ta fri fra oppstyret.

– Alle trenger et fristed, et «safe space» hvor de kan slenge føttene oppå bordet og bare være seg selv, sier Solberg til Nieuhetenes utsendte. – For meg er det her på Statsministerens kontor. Her legger vi fra oss politikk og seksuelle overgrep ved døra. Og så er det bare innesko her.

Candy Crush i baksetet

På slutten av arbeidsdagen setter Solberg seg inn i den svarte tjenestebilen og overlater rattet til privatsjåføren. Da kan hun virkelig senke skuldrene.

– Når jeg sitter bak i bilen kan jeg endelig stresse ned litt, forteller Solberg. – Da unner jeg meg gjerne noen runder Candy Crush på hjemveien. De eneste varslene jeg trenger å bry meg om her er pushvarslene på favoritt-appen min.

– Fritid er fritid

Når statsministeren kommer hjem etter en lang dag som daglig leder for A/S Norge er det viktig å la bekymringer og problemer ligge igjen ved dørterskelen. Nysgjerrige journalister må hun også lukke døra for, sier Solberg og smiler.

– Tross alt er statsministeren også bare et menneske. Det er ikke hennes oppgave å kommentere alt som skjer i samfunnet, i eget parti eller egen regjering. Og fritid er fritid.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here