Max Power (17) er Norges kuleste hacker.

Vi har møtt Norges fremste hacker, «Max Power» på Oslo S. Han ga oss alle tipsene DU trenger for å ri bitcoin-bølgen.

Vi møter den hemmelighetsfulle datafriken på Arctic Internet Café, Oslo S. Fra USB-donglene som henger i et kjede rundt halsen hans skjønner vi at Max Power (17) mener alvor. Han setter seg ned foran en av datamaskinene, stapper en av donglene inn i USB-inngangen og begynner å taste for harde livet. På skjermen flasher tall og bokstaver forbi i rasende fart.

– Du hacker nå?
– 
Det stemmer, jeg er inne i mainframe’n til skolen jeg går på. Jeg skal endre karakteren min i religion og etikk fra 4 til 5, forteller Max.

Hundre millioner bitcoins

Flere og flere nordmenn investerer nå i såkalt kryptovaluta, som bitcoin er et eksempel på. – Jeg har kanskje hundre millioner bitcoins liggende, forteller Max. – Men de er på en data i Sverige, hos onkelen min, så jeg kan ikke vise dem til dere akkurat nå.

Mange ønsker å bli rike på kryptovaluta uten at de egentlig forstår hva det går ut på. Max forsøker å forklare det til oss på en enkel måte. – Se for deg at du putter VR-brillene på. Du vandrer i det virtuelle landskapet nå. Damen i den røde kjolen? Hun er ikke på ekte. Hvis du dør i cyber-verdenen, dør du på ordentlig da?

Hackerens supertips

Som mange andre nysgjerrige nordmenn er vi allerede solgt. Så hvordan kommer vi i gang?
– Jeg har tre tips til å komme i gang med bitcoin, forteller Max. – Det første du kan gjøre er å rote rundt i CD-ROM-stasjonen i tilfelle noen har lagt igjen bitcoins der. For det andre kan du rake løv, måke snø og sånn for gamle Andersen. Han betaler i bitcoin hvis du maser nok. Det siste tipset mitt, hvis du er helt desperat, er at du bare kan skrive inn den hemmelige juksekoden «motherlode», avslutter Max Power mens han smiler skjelmsk til fotografen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here