I følge kilder planlegger statsminister Erna å mene noe på egen hånd i løpet av 2018, eller senest våren 2019. Nyheten kom rett etter at det ble klart at statssekretær Sigbjørn Aanes gir seg som statssekretær og Solbergs nærmeste rådgiver. 

Har ikke ment en damn shit

Nyheten slapp som en bombe i det politiske miljøet i Oslo. Mye av suksessen til det blåblå regjeringsprosjektet har vært knyttet til at statsministeren ikke har ment en damn shit selv. Ekspertene var splittet i synet på strategien.

– Erna har ikke ment noe siden midten av 2000-tallet.

– Erna har ikke ment noe siden midten av 2000-tallet. At hun er en dyktig leder av tidvis villstyrlige statsråder er det ingen tvil om. Men at hun nå plutselig skal ha en mening kan ende som en episode av «Harald gjør noe han ikke kan», sier politisk ekspert Kjeltring Bø (53) og sikter til det faste innslaget til TV2-programmet Senkveld som går inn i sin siste sesong.

Erna Solberg ville ikke kommentere saken, men annonserte at hun ville være tilgjengelig for publikum og presse mellom 21:00 og 22:00 i forbindelse med den sjokkartede nyheten om at Senkveld tas av lufta. 

Planer om å ha et synspunkt

At planene om å ha en mening ble kjent samtidig med at spindoktor Sigbjørn Aanes slutter har satt fart i spekulasjonene.

– Det er friskt. Jævlig friskt.

– Aanes var lenge en garantist for at Solberg la meningene til side og heller satset på stilige frisyrer og fremmedfiendtlige justisministre. Nå kan det virke som om statsministeren har planer om å ha et synspunkt igjen. Det er friskt. Jævlig friskt, sier politisk kommentator i Lars Nehru Sand-posten, Lars Nehru Sand.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here