Tor-Odd demonstrerer måte eldre kan være "wacky" på (Foto: Åge Edelberg)

Etter å ha fått flere artikler på trykk i Aftenpostens Si ;D-spalte under pseudonymet «Atlegutt, 17», står sekstiåtteåringen Tor-Odd Gisersen fram med sitt budskap: Også gamle kan være kule.

En eldre, joggende mann møter oss i parken ved Bjølsendumpa, beliggende ved Akerselva, nord for Oslo sentrum. Det er Tor-Odd Gisersen. Han ble nylig avslørt som falsk tenåringsspaltist da et våkent medlem i Aftenpostens Si ;D-redaksjon valgte å ringe en av de ivrigste bidragsyterne sine. Den som besvarte anropet var mistenkelig grov og gammelmannsaktig i stemmen. Det var storrøykeren Tor-Odds stemme. Han møter oss nå, og det første han spør oss om er om noen av oss har Rizla. Til «tjall».

«AssBoi49»

– Jeg kommer akkurat fra tweetup med noen andre 49’ere, forteller han når han har hentet igjen pusten. – Jeg har installert Twitter-app hos de av mine bekjente som har smarttelefon. Jeg anbefaler alle å følge min gamle tjommi Trygves nyoppstartede konto – «AssBoi49». Den skal bli fet, med tiden!

Den aktive eldre mannen, som nå er pensjonert, har ett budskap: de gamle er ikke bare kule, men de er mest sannsynlig enda kulere enn unge mennesker.

Instant access til moroslottet

– Det handler om å gå ut av det vante skinnet sitt, sier Gisersen, og blir med ett alvorlig. Så mykner han opp i ansiktet igjen. – Men det handler også om å tørre. Å gi full shit i alderen sin. Hei kiddo, jeg tror jeg kanskje har ligget mammaen din, sier han plutselig til fotografen, for å få hans oppmerksomhet. – Der våkna gutten ja! roper han fornøyd.

– Tenkt alt vi har sett, sier Tor-Odd ettertenksomt. – Det er bare å bruke det, erfaringen vår. Det er ei fuckings verktøykasse! Det handler om å ha instant access til moroslottet! Køddegiret i femte! Er du med meg nå? Spiller du ball med Tor-Odd? Hvor er LOL-refleksen din, få kjenne, sier han, og bryter Nieuhetenes journalist ned i gresset. Turgåere stopper opp og kikker nysgjerrig. Gisersen sitter overskrevs på meg nå. Han brøler til oss av fulle lungers kraft. – Det handler om å ta plass forrest i loco-vogna!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here