FOLKETS HUS: Under sin tale til Arbeiderpartiets landsmøte leverte nestleder Hadia Tajik et varmt forsvar for å beholde K for kristendom i KRLE-faget. I tillegg foreslo hun å legge til en J for jordbruk.

– Det stemmer, vi ønsker å lage et fag som gir barn trygghet i et felles verdigrunnlag. Det norske samfunnet er tuftet på kristne verdier, men også på monokultur av havre og sau på beite. Derfor vil vi inkludere jordbrukslære i dette faget, sier Hadia Tajik i en kommentar.

– Det vil bety at man nå skal kunne ta traktorlappen som en del av KRLE-faget i grunnskolen.

Ros fra sentrum

Forslaget høster ros fra både Kristelig Folkeparti og Senterpartiet.

– Dette er veldig gode nyheter, sier partileder Trygve Slagsvold Vedum. – Det betyr at man nå skal kunne ta traktorlappen som en del av KRLE-faget i grunnskolen. Det synes vi vanlige folk som bor utenfor ring 3 er helt supert!

– I så fall blir KRLE-faget til KJÆRLIGHET-faget og det høres jo litt hyggelig ut da.

Auf oppgitt over moderpartiet

Men det er ikke alle som er like fornøyde. Tajiks partifelle Mani Hussaini er oppgitt.

– Nå virker det som om moderpartiet er i ferd med å selge sjela si til alle potensielle friere, sukker Auf-lederen.

– Snart blir livssynsfaget om alt og ingenting. SV ønsker en Æ for ærlighet, Rødt vil ha en I for ideologi, Trond Mohn ønsker en G for Grieg, LO ønsker en H for Hovedavtalen, høyresida i partiet ønsker en E for EU og venstresida i partiet ønsker en T for Trond Giske. I så fall blir KRLE-faget til KJÆRLIGHET-faget og det høres jo litt hyggelig ut da, ler Hussaini.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here