Trygve Slagsvold Vedum er nå «nasjonalfører» med nærmest ubegrenset makt i Norge. Det kan han takke sløve stortingspresentanter for.

Da Slagsvold Vedum la fram forslaget om å gjøre seg selv til diktator på livstid hadde han ingen forhåpninger om at det skulle gå gjennom. Men flere stortingsrepresentanter som var mer opptatt av ski-VM stemte ved et uhell «ja» til den skjebnesvangre lovendringen. Dermed gikk forslaget gjennom med 55 stemmer mot 54.

– Bare en enkel landsens gutt

Slagsvold Vedum legger fram dette forslaget hvert år, men er svært overrasket over at han nå plutselig lyktes. – Jeg er bare en enkel landsens gutt. Mamma sa alltid at jeg var en komplett idiot. Jeg brukte tolv år på å fullføre barneskolen. Nasjonalfører hadde jeg aldri trodd jeg skulle bli, sier den tidligere Sp-lederen mens han kjærtegner medaljene på den nye uniformen han har fått spesialsydd for anledningen.

– Alle skal få prøve seg i regjering

Vår nye nasjonalfører kan blant annet endre grunnloven og oppløse nasjonalforsamlingen etter eget forgodtbefinnende. Dermed er det heller ingen mulighet til å reversere endringen. Trine Skei Grande (V) innrømmer at hun stemte ja til forslaget uten å vite hva det innebar, men avviser påstanden om at stortingsrepresentantene ikke tar jobben sin på alvor.

– Ja, jeg så ski-VM på iPaden mens jeg hørte på soundtracket til Pokémon-filmen og spilte Risk med Ola Elvestuen. Jeg klarer å gjøre flere ting på en gang, faktisk. Nå er det sånn at Trygve er en veldig hyggelig kar, og her i landet mener vi at alle skal få prøve seg i regjering, sier den forhenværende Venstre-lederen idet hun blir ført vekk av soldater fra Heimevernet. Hill Vedum! Hill den nye orden!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here