Home Vitenskap Mann (36) ble trøtt av hvetebolle

Mann (36) ble trøtt av hvetebolle

0
Mann (36) ble trøtt av hvetebolle
Det var her, i krysset der Elgesetergate møter Einar Tambarskjelves gate, at Jeronimus Hahne ble trøtt helt plutselig og uten forvarsel. (Foto: Alex E. Proimos)

Trondheimsmannen Jeronimus Hahne (36) opplevde sitt livs mareritt tirsdag da han ble trøtt av en hvetebolle midt i det travle ettermiddagsrushet. Nå forteller han om hendelsen for å advare andre.

Det er ikke første gang Hahne opplever dramatikk. Han var i Hong Kong, rett ved Thailand, da tsunamien inntraff i 2004 og var dessuten en av de heldige som overvar D’Angelos legendariske konsert på Quart-festivalen i 2000.

– Jeg ble overrasket av hvor plutselig det skjedde. Jeg greide nesten ikke å holde øynene oppe.

Ved 15:30-tiden på tirsdag ble det nok en gang dramatisk for Jeronimus Hahne da han syklet på vei hjem fra jobb. Han hadde vært innom Deli de Luca og kjøpt en hvetebolle, og i det han passerer Einar Tambarskjelves gate kommer en intens trøtthet over ham.

– Jeg har jo hørt rykter om at man kan bli trøtt av hvetebolle, men jeg må si jeg var fullstendig uforberedt da det inntraff. Jeg ble overrasket av hvor plutselig det skjedde. Jeg greide nesten ikke å holde øynene oppe, sier Hahne.

Tilbake der det skjedde

Nieuhetene møter Trondheimsmannen i krysset av Einar Tambarskjelves gate og Elgesetergate bare noen dager etter hendelsen. Selv om det er vanskelig å snakke om det, mener 36-åringen at det er viktig å ikke unngå det som skjedde.

– Jeg kan jo ikke fortsette å sykle rundt dette kvartalet bare for å holde følelsene unna. Da blir jeg en fange av hvetebollen.

Vil hjelpe andre å stå fram

Hahne ønsker å bruke hendelsen konstruktivt, og ønsker at det skal bli lettere for andre som har blitt trøtt av hvetebolle å stå fram.

– I starten var det litt vanskelig å snakke med familie og venner om det, men jeg begynner å bli vant til det nå. Jeg ble trøtt av en hvetebolle, og sånn er det, sier Jeronimus Hahne.

– Det er helt naturlig at blodet i kroppen forlater hjernen på jakt etter ‘billig næring’ i mageregionen.

Ernæringsbiolog Lise von Krogh berømmer Hahne for åpenheten og forteller at det slett ikke er uvanlig å bli trøtt av hvetebolle.

– En hvetebolle inneholder store mengder smør og sukker. Det er helt naturlig at blodet i kroppen forlater hjernen på jakt etter ‘billig næring’ i mageregionen. Dette skaper en følelse av trøtthet. Man kan nesten si at det er svarte natta midt på lyse dagen, forklarer von Krogh.

Sliter med å bli trodd

Ikke alle har godtatt Hahnes forklaring på hendelsen. Noen venner har vært skeptiske til om man virkelig kan bli trøtt av hvetebolle.

– Hvis folk ikke tror jeg ble skikkelig trøtt på ordentlig har jeg bare en ting å si, avslutter Hahne. – Ta dere en bolle.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here