Pia Nerdtvedt skal regissere NRK Supers nye storsatsing som blir å se på skjermen i mars. Serien mangler manus og skuespillere men har et viktig budskap (Foto: Brexit Andersen)

Det er duket for en ny tv-serie for de minste på NRK Super til våren. Selv om verken manus eller casting er gjort, er det allerede nå klart at NRK kommer til å utfordre tradisjonelle kjønnsroller i sitt nye barnedrama.

– Det er mye som fortsatt er uklart, bekrefter programdirektør Nataniel Nepe (34) til Nieuhetene. – Vi vet ikke hvem som skal spille hovedrollene, og har ikke en gang blitt enige om hva historien skal handle om. Det eneste vi har bestemt, er at denne serien vil utfordre hvordan barn tenker om typiske jente- og gutteting.

Et politisk korrekt budskap

Regissør for den nye storsatsingen er Pia Nerdtvedt (34). Hun forklarer prosessen bak den kjønnspolitiske agendaen.

– Når man skal i gang en såpass omfattende produksjon er det viktig å starte i riktig ende. Vi var opptatte av å formidle et politisk korrekt budskap. Vi er derfor veldig fornøyde med å ha slått fast at tv-serien vil utfordre klassiske kjønnsroller. Når det ligger i bunnen, kommer resten av seg selv.

– Det finnes flere tekstforfattere enn bilmekanikere i denne byen.

At det fortsatt mangler både skuespillere og manus stresser ikke Nerdtvedt.

– Nei, langt ifra. Det finnes drøssevis av flinke barn på Oslo vest med foreldre som drømmer om at barna skal bli kjendiser. Og det finnes flere tekstforfattere enn bilmekanikere i denne byen. Så det venter vi med til noen uker før sendestart.

Det skal mye til å feile på statskanalen

Om serien blir en suksess, føler programdirektør Nepe seg trygg på.

– Alt som blir vist på NRK blir en suksess. Vi bader i statlige midler, og er garantert en skikkelig fin vignettmusikk. Når vignettmusikken er nynnbar, skal det mye til å feile på statskanalen, sier Nepe og kjæler lett med Arbeiderpartiet-pinsen som sitter i jakkekragen.

– Vi er veldig fornøyde med å ha slått fast at tv-serien vil utfordre klassiske kjønnsroller.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here