Home Nyheter Mann nærmer seg kritisk familiegrense

Mann nærmer seg kritisk familiegrense

0
Mann nærmer seg kritisk familiegrense
Jon-Ivar Osen (29) nærmer seg den såkalte kritiske familiegrensen.

Jon-Ivar Osen (29) har vært hjemme hos familien siden lille julaften. Kilder innad i husholdningen melder nå om at Osen er faretruende nær sin kritiske familiegrense.

Da Osen ankom familiehjemmet i Lillestrøm 23. desember, opplevde han å bli behandlet som en konge. Både mor og far Osen virket overlykkelige over å se sønnen, som ikke har overnattet hjemme siden påskeferien.

– Den kritiske familiegrensen betegner det punktet hvor småprat og mimring ikke lenger kan opprettholde en levelig relasjon mellom familiemedlemmer som ikke bor sammen til vanlig. De fleste voksne mennesker når denne grensen før en uke har gått.

– Visste at det ikke kunne vare

– Jeg slapp å gjøre noe som helst, forteller Osen. – Middag, kake og kaffe ble servert og ryddet vekk før jeg fikk summet meg. Kofferten ble båret opp på gutterommet. Men jeg visste jo innerst inne at det ikke kunne vare.

Allerede julaften begynte faretegnene å vise seg, sier Osen.

– Etter et par glass akevitt begynte mor å ymte frampå om barnebarn. Det er jo ikke noe nytt å hente der, jeg er fortsatt singel og fornøyd med det. Men hun ga seg ikke.

Emosjonelt filleristet

Etter et utmattende familieselskap på første juledag følte Osen seg «emosjonelt filleristet», forteller han. Andre juledag forverret situasjonen med en rekke uønskede og ukomfortable møter med gamle kjente ute på byen. Jon-Ivar blir blank i øynene.

– Nå vet jeg ikke engang hvilken dag det er, eller hvor lenge jeg skal være her. Far har begynt å vekke meg klokka sju om morgenen, og vil at jeg skal hogge ved. Mor sukker høylytt, men jeg vet ikke hvorfor. Jeg vil bare hjem, sier han gråtkvalt.

Kritisk familiegrense

Eksperter som har observert familien Osen er enige om at Jon-Ivar er faretruende nær den såkalte «kritiske familiegrensen».

– Den kritiske familiegrensen betegner det punktet hvor småprat og mimring ikke lenger kan opprettholde en levelig relasjon mellom familiemedlemmer som ikke bor sammen til vanlig. De fleste voksne mennesker når denne grensen før en uke har gått, forklarer fiskeriminister Per Sandberg, som er vikar for barne- og likestillingsminister Solveig Horne.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here