Aziz Dawar (18) gleder seg til å dra hjem til jul

Aziz har vært borte fra hjemlandet Afghanistan i mange år. Nå har han fått gladnyheten – han rekker hjem til jul!

Den småvokste afghaneren Aziz Dawar har de siste årene bodd på et norsk asylmottak. Etter at alderen hans ble fastsatt til 18 år ved hjelp av den såkalte «øyemålsmetoden», har han nå blitt overført til Politiets utlendingsinternat på Trandum leir. Her deler han en trivelig liten celle med sju andre landsmenn. Om noen få dager skal han hjem til Kabul for å feire ordentlig afghansk jul for første gang på flere år.

– Et julemirakel

– Det er jo et lite julemirakel, humrer statssekretær Fabian Stang ved innvandrings- og integreringsdepartementet.

– Vi vet at det er mange som savner hjemlandet sitt nå når det nærmer seg jul. Vi vil hjelpe så mange som mulig, så de kan oppleve julaften i Kabul, når det tradisjonelle fyrverkeriet lyser opp nattehimmelen.

– Vi vet at det er mange som savner hjemlandet sitt nå når det nærmer seg jul. Vi vil hjelpe så mange som mulig, så de kan oppleve julaften i Kabul, når det tradisjonelle fyrverkeriet lyser opp nattehimmelen.

En staut kar

Asyldoktor Ferdinand Volker var også glad for å kunne hjelpe Aziz hjem til jul.

– Aziz er en staut kar som gleder seg til å bidra med å bygge opp landet sitt igjen, forteller han. – Selv om han er 18 år, har han klart å beholde barnet i seg. Det er rett og slett imponerende. Han har en gutteaktig sjarm, og liker aller best å tegne og leke boksen går. Og nå går boksen hele veien til Kabul, kan vi vel si!

Vi ønsker Aziz vel hjem!

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here