Boka "Under juletreet" har tatt bok-Norge på senga. På bildet: Lars Mytting. (Alle fotos: Kagge forlag)

En ny bok om julegavenes tilværelse under juletreet topper salgslistene. Den uventede hiten har tatt bok-Norge på senga. «Hel ved»-forfatter Lars Mytting og Kagge forlag har gjort det igjen.

Hvordan er det å ligge under juletreet, i selskap med andre gjenstander iført sløyfer og glanset pynt? Er det plass til et menneske der? Hvorfor legger vi julegavene under treet? Hvorfor er det alltid en liten gave som ingen finner når alle de andre er delt ut? Og hvorfor havner tante Therese under treet når hun blir full? Hva faen er galt med fetteren din, som alltid skal sortere gavene etter farge? Disse spørsmålene og flere til blir besvart i Myttings nye storselger «Under juletreet». Den hotteste påstanden om hva som egentlig skjer under juletreet skal vi ikke røpe her (se sakens overskrift).

– Truffet en nerve

På bildet: Kagges forlagssjef Anne Gaathaug

Bokas suksess har også kommet brått på for forlaget Kagge og forlagssjef Anne Gaathaug.

– Vi trykket den først i 15-16 eksemplarer, forteller Gaathaug. – Så begynte familien til Mytting å spørre om de kunne kjøpe flere. Vi trykket opp et lite opplag til, og da fikk Dagsrevyen ferten i at vi hadde solgt rundt 80-90 eksemplarer. Mytting-intervjuet i Søndagsrevyen hjalp definitvt på, sier forlagssjefen.

Derfra begynte ballen å rulle. I dag har forlaget trykket 156 opplag, i løpet av bare noen få høstmåneder. Det siste opplaget har dessuten fått med et forord av Hilde Hummelvoll Net Worth.

«Vi bare legger julegavene under treet, bare trykker dem under der, liksom»

– Det er tydelig at boka har truffet en nerve. Vi bare legger julegavene under treet, bare trykker dem under der, liksom, uten å reflektere over handlingen, sier kulturjournalist og litteraturviter Siss Vik til Nieuhetene. – Nå har vi en anledning til å lære hvorfor. Hvor lang tid tar det før innpakkingshyssingen blir flisete? Hvorfor foretrekker vi runde juletrematter? Sånne ting.

Men hva gjør julegavene egentlig under treet? Har de sex, slik overskriften vår hevder at forfatteren påstår? Lars Mytting var ikke tilgjengelig for kommentar da han ifølge forlaget er opptatt med en bok om blandebatteriets hemmelige historie.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here