Home Nyheter Skandalevideo rammer Knut Arild Hareide

Skandalevideo rammer Knut Arild Hareide

1

Utdrag fra et tidligere ukjent TV-opptak med Knut Arild Hareide (KrF) har lekket til pressen. Hareide visste ikke at mikrofonen sto på da han kom med sjokkerende uttalelser om kvinner.

Det var en angrende KrF-leder som møtte pressen i dag. Knut Arild Hareide unnskyldte seg overfor sin kone, partiledelsen, Gud og alle de oppmøtte journalistene, før han påpekte at Jan Bøhler hadde sagt langt verre ting til ham under en runde minigolf. Men ekspertene mener at ingen bortforklaringer kan redde Hareide nå.

Opptaket som avslørte Hareide stammer fra NRK-programmet «Du skal høre mye» fra den siste sesongen i 2003. Hareide trodde mikrofonen var avslått under en pause i innspillingen. Videoen viser at KrF-lederen lener seg over til programleder Tore Skoglund og kommer med en rekke grove kommentarer om kvinner. Det som følger er en usensurert transkripsjon av opptaket.

HAREIDE: Jeg liker søte jenter.
SKOGLUND: Haha. Wow. Ja.
HAREIDE: Jeg liker å… nusse dem på kinnet.
SKOGLUND: Whoa!
HAREIDE: Du vet, jeg er automatisk tiltrukket av de søte jentene. Det er som en magnet. Jeg får lyst til å nusse dem over hele kinnet. Galskap. Som en magnet.
SKOGLUND: (Voldsom latter)
HAREIDE: Jeg løper etter dem, og jeg prøver å nusse dem. Og når du er politiker, så må de la deg gjøre det. For det står i Grunnloven.
SKOGLUND: Ja.
HAREIDE: Du kan gjøre hva som helst. Nusse dem på kinnet. Si at de har fint hår.
SKOGLUND: Hva som helst…
HAREIDE: Hva som helst, min venn.

Det forventes nå at Hareide vil trekke seg fra ledervervet. Politisk kommentator i Nieuhetene, Arkimedes Lørenskog, mener at dette er den verste skandalen som har rammet Kristelig Folkeparti på flere tiår. – Et politisk jordskjelv. Det eneste som kanskje kan sammenliknes er den kvelden Lars Korvald glemte å be aftenbønn i 1973, sier Lørenskog i en kommentar.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here