Home Nyheter Fritt Ord overrasker med pengegave til Mannegruppa Ottar

Fritt Ord overrasker med pengegave til Mannegruppa Ottar

1

Grunnlegger av den private Facebook-gruppa «Mannegruppa Ottar», Kay Erikssen, fikk seg en overraskelse da han sjekket bankkontoen tirsdag kveld. På kontoen var det kommet inn 300 000 kroner fra stiftelsen Fritt Ord – uten at den omdiskuterte gruppa hadde søkt midler.

– Jeg skjønner ingenting. Vi har ikke engang søkt pengestøtte, forteller en forvirret mannegruppeleder når Nieuhetene møter ham i hjembyen Sandefjord.

– Men klart, disse pengene kommer godt med. Jeg har jo lenge hatt lyst til å arrangere en fest for gutta, med pinatas, skyting på blink og sånn elektronisk rodeookse man kan ri på, sier Erikssen med drømmende øyne. – Og plenty vodka battery! Kanskje stripping også, hvis det blir penger til overs.

Jeg har jo lenge hatt lyst til å arrangere en fest for gutta, med pinatas, skyting på blink og sånn elektronisk rodeookse man kan ri på. Og plenty vodka battery! Kanskje stripping også, hvis det blir penger til overs.

– En viktig stemme i samfunnet

Direktør i Fritt Ord, Knut Olav Åmås, er på joggetur rundt Wiens Ringstrasse da vi ringer ham. Men han har alltid fem minutter til en prat rundt ytringsfrihet og demokrati.

– Mannegruppa Ottar utgjør en spennende og viktig stemme i samfunnet. Vi vil ikke at det skal gå som i Sverige, hvor undertrykkingen av primær- og tertiærgruppenes maskuline stemmer utarter i høyreekstreme grupperinger med politisk innflytelse. Videre en er det kulturarv som finner sted der: den utrydningstruede mannshumoren, som sjelden får boble opp på den dominerende politisk korrekte overflaten.

– Er du selv medlem av Mannegruppa Ottar?

– Nei, jeg vil først og fremst si at jeg er et tenkende menneske.

– Så medlemmene av Mannegruppa Ottar er ikke tenkende mennesker?

– Det kan jeg ikke si noe om da jeg som sagt ikke er medlem. Nå håper jeg bare at gruppa bruker disse pengene på kyndige redaktører som kan røkte dette viktige koret av samfunnsstemmer over tid. Nå må jeg legge på, jeg jogget visst midt inn i en guidet tur over Arthur Schnitzlers tidlige «hotspots». Vi snakkes!

 

 

 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here