Home Debatt Vår dom over statsbudsjettet: Har ikke lest det ennå

Vår dom over statsbudsjettet: Har ikke lest det ennå

0
Vår dom over statsbudsjettet: Har ikke lest det ennå

Beklager, det er litt crazy på hjemmefronten for tiden, så jeg har ikke hatt tid til å sette meg ordentlig inn i statsbudsjettet. Men siden jeg er kommentator i en stor norsk avis: Her er min mening om det likevel.

Venter på filmversjonen

I dag la finansminister Siv Jensen frem statsbudsjettet for 2017. Et meget omfattende dokument som jeg dessverre bare rakk å skumme over før deadline. Mye spenning er knyttet til et nytt statsbudsjett, og hadde jeg ikke hatt så mye å tenke på de siste dagene, ville jeg også vært spent.

Som aviskommentator er det imidlertid min plikt å presentere enhver umiddelbar tanke jeg har som viktige analyser med tung nyhetsverdi. Og min mening er at dette statsbudsjettet vil bli møtt med både kritikk og applaus. Hva budsjettet vil si for gjennomsnittsnordmannen? Det er for tidlig å si. Iallfall for meg. Men ærlig talt, er det virkelig noen som leser hele greia? Jeg pleier å hoppe rett til siden med tegneserier. Eller vente på filmversjonen

Sprekker i kjøkkenplaten

Under pressekonferansen kl. 10.00 i dag presenterte finansministeren noen av budsjettets nøkkeltall. Jeg måtte riktignok være hjemme for å låse inn en rørlegger som skulle komme kl. 10.30, så det gikk meg hus forbi. Kjøkkenplaten vår har fått noen sprekker som vi mistenker kan skyldes fukt. Ekstremt kjedelig dersom det viser seg å stemme. Ikke bare kom rørleggeren for sent, men han kunne ikke engang gi meg en kjapp oppsummering av regjeringens satsing på vei og bane.

Er det et grønt budsjett? Noen mener ja, andre mener nei. Selv mener jeg at siden statsbudsjettet er en big deal for oss som jobber i media, burde min kone virkelig gå med på å hente i barnehagen i dag. Men hun bare «nei, torsdager er din hentedag. Du kan ikke unnskylde deg med at du ‘faktisk jobber i media’ hver fordømte torsdag».

Sier det at jeg er så travel kanskje noe om vår tid? Jeg har akkurat bestemt meg for at slik er det. Les min tekst om stressa-Norge i morgen. Eller i overmorgen, jeg må en tur på Maxbo i ettermiddag.

Oppdatering: Les min kommentar om køkultur på Maxbo i morgen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here