BRANDBU: Familien Thon Rasmussen gikk ned med flagget til topps da de mistet ett barn og kvestet et annet i jakten på Pokémon GO-figuren Aerodactyl. Thon Rasmussens har til nå fanget 98 av 150 Pokémons. (Foto: Youtube) 

Torsdag morgen kjørte en sort BMW utfor riksvei 34 ved Bergstjernet i Brandbu. Ett barn omkom og et annet ble hardt skadd.

I ulykkesbilen satt Jarle Thon Rasmussen (41) med familie. De står nå fram og forteller årsaken til den fatale utforkjøringen: på ulykkestidspunktet befant familien på fem seg i en vill biljakt etter Pokémon GO-figurer.

Vi måtte bare gå «all in»

– Herregud, etter at vi hadde lasta ned spillet på mandag har vi nesten ikke vært hjemom, sier Jarle til Nieuhetene. – Hele gjengen er helt hekta, og vi fant ut at det var mye lettere å fange pokemonsa når vi satte oss i den gamle BMWen.

Storebror Tord Thon Rasmussen (10) forklarer omstendighetene i de skjebnesvangre sekundene før uhellet.

– Rett før Bergstjernet fikk vi øye på Aerodactyl! Selv om pappa lå i 75 km/t var vi alle enige om at vi bare måtte gå «all in».

Tydelig preget

Vi møter tre av familiemedlemmene på akuttmedisinsk avdeling ved Ringerike sykehus, der familien har våket over lillesøster Emilie Thon Rasmussen (5) i nesten et døgn. Emilie fikk massive skader i hofte og nakke som følge av bilens voldsomme møte bunnen av skrenten.

Mamma Lisabet Thon Rasmussen (42) er tydelig preget etter ulykken.

– Jeg har blandede følelser. Så ærlig skal jeg være. På den ene siden er jeg fortsatt høy på adrenalin etter at jeg greide å kaste en «curve ball» på Aerodactyl. På den andre siden er jeg veldig spent på hvordan det går med Emilie. Og så var det synd med Liam da, sier den tidligere trebarnsmoren.

Liam ble sju år

Liam Thon Rasmussen (7) døde momentant da han ble kastet ut av frontruten og landet i Bergstjernet. Familien fortalte at han var den eneste uten sikkerhetsbeltet, siden han hadde ansvar for å følge med på veien når Jarle skulle hjelpe sin kone med å fange Aerodactyl.

– Om det var verdt det? spør Jarle retorisk uten at vi har spurt ham om det var verdt det. – Vel, det er alltid plusser og minuser. Men jeg tror vi lander på et ja.

– Det er bedre å lande på et ja enn å lande på bunnen av Bergstjernet, ler kona Lisabet.

Pressekontakt ved Ringerike Sykehus kunne i kveld fortelle Nieuhetene at de undersøker mulighetene for å vekke Liam til live ved hjelp av 500 stjernestøv.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here