Home Debatt KRONIKK: Trumps dialektiske maktspill

KRONIKK: Trumps dialektiske maktspill

0
KRONIKK: Trumps dialektiske maktspill

Idag er det California når Trump skal velges. Spenningen er absolutt her i den tredje stateni det multimillioneren går på scenen. Applaus, lyd, lys og elektrisk stemning når ropene er make America great again! Han er bølle, rasisme og vil ha krig. Han sparer heller ikke på glosene. Men det rystende er ikke den rare håret hans, men et produkt av USAs folkesjel. Når ble han en stor kandidat?

Paradoksalt

Noen blir sammenliknet med Adolf Hitler. At han har like taler. Men i det nylige ble det at til og med hans egen kone kopierte fra presidentens egen ektefelle. Dobbeltmoralen og paradoksene står i kø utenfor Trump Tower, men populariteten skyter for stjernene. Det amerikanske folket, The Yankees, er betatt. Og når toget er gått blir det ikke stoppet tilbake.

Youre fired!

Når velgerne går til valgurnene snart er det ikke to presidenter som skal velges. Det er én mann og han har en CV som kanskje ikke akkurat er snill. Han ble konkurs, har hatt skilsmisse og mishandling i tillegg til tre barn og en hund. Hvem tjener den amerikanske befolkningen best i denne tiden av fattigdom, terror og penger? Som Frank House sier det i den populære TV-serien med samme navn: Its the tail that wags the dog, not the dog.

Neste tidsepoke?

Putin vil si Trump er ok. Det er fra rett mann, når krig har vært på agendaen det siste året. Utenrikspolitikken sett bort ifra har Trump medhold i grasroten. De vanligejubler når han snakker med leveren. Språket er kanskje ikke skoleflink, men når følelsene appellerer er det ingen vonde å be. Eliten, med Hillary Clinton, kvinnen, i spissen, skjelver i de rike buksene sine hver gang han åpner munnen. Media skriver om det? Flere tall pga det? Ikke vondt å si i disse tider der ingenting er bestemt på forhånd. Men en ting er sikkert: mannen fra The Bronxmørke avlukker står idag på randen til verdenshistorie. Og det ikke bare privatflyet, men de politiske meningene som står på spill i debatt.

The land abroadgår en usikker fremtid i møte. Og i møtet, ja der står Donald Trump med åpne armer med et smil: velkommen!. Om armene er innbydende kan om mulig diskuteres smilet, men det er skepsis på lobbyene. Dog, demokratiets kjerneverdier virker i den ultimate testen etter lærerboken. Vi får se. Om det blir bølle, så sier det om samtiden. Trump er og forblir vår største fiende, og det beste av samvittighetens vår venn.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here