FETSUND: Oleander Arnesen er ti år gammel og kjent som en av de mest populære mobberne på Jarlsrud barneskole i Fetsund. Men slik har det ikke alltid vært. (Foto: Thomas Ricker)
De fleste elever og ansatte på Jarlsrud har nok observert tiåringen i full vigør i skolegården, der han er en av de ypperste på både fysisk og psykisk trakassering. Men slik har det ikke alltid vært, forteller den nådeløse lille gutten.

– Følte meg som et utskudd

– Da jeg begynte på skolen for fire år siden var jeg et lett offer, sier Arnesen. – Jeg brukte briller med tykke glass, jeg var litt lubben og veldig sjenert. De første årene hadde jeg så godt som ingen venner. Jeg følte meg som et utskudd, og jeg var nederst på rangstigen. Det var en tung tid.

Men i sommerferien mellom tredje og fjerde klasse skjedde det saker og ting. Arnesen vokste betraktelig, byttet ut brillene med kontaktlinser og begynte etter hvert å utmerke seg i både taekwondo og svømming. – Jeg fikk jo et fysisk overtak, forteller den temperamentsfulle tiåringen. – Og min lange erfaring som mobbeoffer kom godt med da jeg meldte overgang til det andre laget, for å si det på den måten. Mange av teknikkene jeg bruker har jeg selv kjent på kroppen. Og så har jeg jo funnet på noen egne triks, smiler den lille pjokken mannevondt.

Spennende for lærerne

Lærerne på Jarlsrud sparer heller ikke på superlativene når de snakker om skolens mest suksessfulle mobber. – Før la jeg nesten ikke merke til ham. Nå er det alltid noe som skjer rundt Oleander. Selvfølgelig er det spennende å være med på, sier Vigdis Linde, som har vært klasseforstander for Arnesen de to siste årene. – Av og til blir jeg bare stående og se på. Han har gjort det til en kunstform.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here