Faksimile fra VG

«Nå kan leserne få pasientene rett inn i stua!» roper VG-redaktøren eksaltert.

Konseptet VGs nyhetsredaktør Gard Monn-Key ivrer så sterkt for, er noe som uten tvil kommer til å skape reaksjoner:

VGs nettavis har i dag lansert en «sykehusfeed» som kontinuerlig logger kjernehelsetilstanden til en rekke pasienter som er smittet med Covid-19.

Verdier som hjertefrekvens og lungefunksjon oppdateres hver time og legges ut på nettstedet med navn, alder og bilde av hver pasient.

«Det kommer helt sikkert reaksjoner. Men vi lever altså i 2020» – Gard Monn-Key

Hyret inn lege for å koble på pasienter

– Når mange er hjemme i karantene eller har hjemmekontor, blir avstanden til pasientene, de som virkelig sliter, desto større, forteller Hugo Kolbrann, sykehuslege og VGs konsulent på smittede pasienter.

Dr. Hugo Kolbrann

Kolbrann er ansvarlig for at de medisinske dataene hver time sendes av gårde til mediehuset i Akersgata.

– Vi ønsker vise at viruspasientene får et ansikt, en kropp – og ikke minst får vist frem sine variable vitale funksjoner.

– Dagbladet logger smittede, døde og friskmeldte. Kjedeliiig, mener nyhetsredaktøren. – Vi tar det ett skritt lenger. Vi gir pandemien litt farge. Litt liv.

– Men hva med Vær varsom-plakaten? Respekt for menneskers privatliv?

– Det kommer helt sikkert reaksjoner. Men vi lever altså i 2020.

Jobber for en «sunnere» avhengighet

– Folk blir så fort avhengige av ting. Hva tenker vi i Akersgata? Vi tenker at de som sitter hjemme kan ta seg en pause fra Netflix og følge med på helsa til virkelige mennesker. Så kan permitterte og karanterte og alle andre sitte hjemme i stua si og følge med på de vitale signalene til pasienter og heller bli avhengige av dét, sier Monn-Key.

Han hiver etter pusten før han fortsetter:

– Vi vil at det første folk tenker når de våkner, er: «Hvordan går det med Margrethe (56) i dag?» Skjønner du? På denne måten hjelper faktisk VG mennesker med å bry seg om andre, om andre menneskers ve og vel, på en helt ny og revolusjonerende måte.

Verken jusprofessor Hans F. Marthinussen eller advokat Jon Wessel-Aas var tilgjengelig for kommentar ved publiseringstid.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here