Foto: Nieuhetene/Wikimedia Commons: CC-BY-2.0

Mens opposisjonspartiene synes maktesløse og tafatte, jobber Senterpartiet jevnt og trutt bak i kulissene. Trygve Slagsvold Vedum og hans partis siste seier: et eget skyterom for ulvejegere.

Komfort i ulvejakten

Onsdag morgen våknet befolkningen til nyheten om at Senterpartiet har trumfet gjennom et helt spesielt vedtak. Mens resten av politikk-Norge synes mest opptatt av FrPs regjerings-exit og et antatt sykt barn, har Sp fått gjennomslag for en lov som skal sikre jegerne en viss komfort i ulvejakten.

Skal lokkes med lyddusjer

Fra og med 2021 skal soner hvor det er gitt løyve for ulvejakt utstyres med strategisk plasserte ulveskyterom. Ved hjelp av installasjoner som lyddusjer med høyfrekvente lokkelyder skal ulven lures inn i innendørssoner hvor ventende jegere kan avlive dyrene «uten å måtte lide for kulde eller uvær». I tilknytning til innendørssonene skal det tilrettelegges for fasiliteter som «trådløst internett, kjøkkensone, toaletter og sittegrupper i brunt skinn».

– Detta er en hardt tilkjempa seier for sauebonden, skratter partileder Slagsvold Vedum på karakteristisk vis. – I 2020 forventer man effektivitet og komfort, og det er dit vi er på vei nå. Skal Oslo ha sprøyterom, så skal vi som faktisk driver landet ha ulveskyterom.

Møter kritikk

– Ulven hører ikke til i skyterom. Dette virker å ha kommet til kun som en ytterligere provokasjon mot oss som vil verne ulven, sier Siri Martinsen fra Noah, organisasjonen for dyrs rettigheter.

– Ulven skal altså lures inn i omgivelser som er den fremmed, og så skytes ned av kaffeslurpende jegere? spør hun. – Dette vil Senterpartiet møte motbør på.

Prøveprosjekt fra 2020?

Senterpartiet ønsker å gjennomføre et prøveprosjekt i Hedmark, Trøndelag, Rogaland og Vest-Agder allerede fra høsten.

Avsløringen om vedtaket kom like etter at det høyrekonservative partiet Demokratene tirsdag fikk gjennomslag for at det skal kunne gjennomføres koranbrenning på torsdager.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here