Greta Thunberg vekker oppsikt med sine utradisjonelle transportmidler.

Den klimanøytrale tenåringen sjokkerer verden med sine elleville transportmidler. Slik kom hun seg fra Lisboa til Madrid.

Lisboa 3. desember

Greta Thunberg ankommer Portugal på katamaranen La Vagabonde («lasaronen», red.anm). I Lisboa treffer hun på det omreisende sigøynersirkuset «Gitani Brothers». Greta slår seg sammen med sirkuset og får overnatte i elefantvogna. Slik kommer hun seg etter noen dager til den spanske byen Badajoz.

Badajoz 6. desember

Fra Badajoz får Greta skyss med den lokale finansmagnaten Rodolfo Garcia i hans hurtiggående varmluftballong, Toro Furioso («den rasende oksen», red.anm). Garcia er i ferd med å gjennomføre en historisk luftomseiling jorda rundt i konkurranse med den britiske Lord Featherbottom.

Getafe 9. desember

Greta stiger ned i den lille byen Getafe (5. plass på tabellen i La Liga, red.anm) utenfor Madrid idet klimatoppmøtet allerede har pågått i sju dager. Hun bestemmer seg for å framskynde prosessen ved hjelp av en massiv katapult som det lokale naturhistoriske museet stiller til disposisjon. Den unge klimaaktivisten katapulteres inn i Madrids bykjerne og lander trygt på et lokalt madrassutsalg.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here