Innen 2025 vil vi sannsynligvis kunne oppleve flått med vinger. (Foto: Montasje)

SILICON VALLEY: Tech-gründer og mangemilliardær Elon Musk får nok en gang verden til å måpe med et hårete løfte. Innen seks år skal Tesla-konsernet utvikle en flått med vinger. 

– Når dagens babyer begynner på skolen, vil det svirre flått rundt i luften med vakre, ravnsvarte fuglevinger. Det vil bli magisk, utbasunerte Musk på et privat bransjetreff i tech-hovedstaden Silicon Valley lørdag ettermiddag.

Reaksjonene lot ikke vente på seg

Siden nyheten slapp har det kokt på sosiale medier. Reaksjonene er delt mellom de som omfavner nyheten og de som frykter en framtid med flyvende flått.

– Dette er modig, og nettopp derfor kan det funke, sier techspert Torgeir PriceWaterHouseCoopers ivrig. Han tror vingene vil gi flåtten lettere mulighet til å sanke blod fra ulike vertsdyr både i larve-, nymfe og voksenstadiet. Også mennesker.

Spent stemning

I deler av bedehus-Norge og i fagbevegelsen er derimot stemningen spent.

– Vi liker ikke denne tuklingen med skaperverket, sier Elbjørg Vasshaug (67) som er stortingsrepresentant for Partiet de Kristne. – Og så liker vi ikke muhammedanerne i Oslo.

En som støtter planene, er MdG-profil Eivind Trædal.

– Jeg synes det er så koselig med hjortelusflua når vi går i marka, og dette blir liksom Rolls Royce-utgaven av denne, sier twitterprofilen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here