Ida elsker Bommy. Og Bommy elsker Ida. Men i dagens debattklima må Ida holde sin kjærlighet skjult. (Foto: Ida og Bommy)

TRONDHEIM: Frykt for reaksjoner fra omverdenen gjør at Ida må holde sin intense kjærlighetsrelasjon til en bomring hemmelig.

Ida er 22-år og student i Trondheim. Hun har i lengre tid gått rundt i landets tredje største by og følt på sommerfuglene i magen. Brått kan hun fylles av en varm følelse i kroppen, kjenne et vell av energi og smile lenge for seg selv. Når Ida gjør dette, tar hun seg selv i å kikke i retning av veien der hun vet bomringen står. Hennes bomring.

Ved første blikk

Ida vet at det hun føler er spesielt. Annerledes.

– Jeg har aldri reagert slik på ting før, ting som ikke er mennesker, forteller hun. – Det er ikke sånn at jeg for eksempel har en historie med å bli forelsket i garasjer, liksom, eller biler. Det er bare akkurat denne bomringen… det var magi ved første blikk.

Ida er en selvbevisst kvinne, og klarer å le av seg selv. Innimellom.

– Ja, det er vel rart da, smiler hun. – At jeg elsker en bomring? Ikke helt normalt? Det er kanskje ikke det. Jeg vet ikke.

Skjær i sjøen

Men det er også skjær i sjøen.

– Samboerne mine i kollektivet mitt hater den. De fleste jeg kjenner som eier bil, hater den. Bomringen, altså. Når de er så konkrete at de sier at de hater akkurat min bomring, da «forsvinner jeg».

Mange i kretsen rundt Ida stemmer mørkeblått. Sier at de føler bompengene på kroppen. Ida lukker seg inne i seg selv. Orker ikke å høre på klagingen, og i hvert fall ikke når det gjelder hennes egen bomring. I det siste har hun begynt å gå mindre ut.

Bommy blir baktalt

– Nå i valgperioden har jeg sittet mye hjemme. Orker ikke at folk skal baktale Bommy.

– Bommy?

Ida får et rødskjær i kinnene.

– Det er det jeg kaller ham.

Flere ganger under intervjuet fisker Ida fram mobiltelefonen og blar gjennom bildene hun har av bomringen sin. Det er alt i alt flere titalls bilder, fra ulike vinkler og ulike tider på dagen.

Brått blir intervjuet avsluttet. Klokka har passert 17, og rushtida er over. Ida er allerede på vei til bomringen sin.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here