OSLO: En enorm, rosa dildo installert på Stranden på Aker Brygge skaper reaksjoner – og ikke alle er like entusiastiske.

De som arbeider eller bor på Aker Brygge, eller kanskje bruker hovedgaten Stranden som gjennomfartsåre, kan umulig ha unngått å legge merke til den iøyenfallende installasjonen som skinte fra gatenivå fredag morgen. Midt i den populære havnegaten var det i løpet av nattetimene reist en 8 meter høy dildo i sterk rosa. Blodårene kveiler seg synlig langs stammen på det som, om det hørte til naturen, ville vært et svamplegeme. Over basen på installasjonen kan man se to kurver som forestiller testikler.

Oslo er ikke alene om å bli utfordret av ukonvensjonelle installasjoner. I New Zealands hovedstad Wellington har en hånd på toppen av et kunstgalleri også skapt furore.

– Det er så jævlig fuck you

Nieuhetene frittet ut tilstedeværende på Stranden fredag formiddag, for å undersøke hvordan installasjonen blir tatt imot.

– Vi får besøk av en viktig businesspartner fra Houston i dag, og dildoens penishode stikker så vidt over møteromvinduene våre. Dette er jeg bare ikke i humør til, forteller shippingmegler Axel Rund-Sundt (34).

– Jeg elsker den, sier kunststudent Ruben Hjøtt-Gaas (19). – Det er så jævlig fuck you, liksom, ler tenåringen.

Renholdskonsulent Rina Mutlewski (53) er ikke like begeistret. – Jeg er katolsk. Dette hører hjemme på soverommet. Fikk du med at jeg er katolsk, sier hun.

Oppdatering 02.09: Ansvaret for kjempedildoen viser seg å ligge hos Kondomeriet. Ifølge sexleketøykjeden selv skal vindusutstillingsansvarlig på Kondomeriets nye filial på Aker Brygge ha bestillt dildoen i størrelsesformat på 800 cm i stedet for 80 cm. Da DHL skulle levere den gigantiske dildoen grytidlig fredag morgen, så de ingen annen mulighet enn å sette fra seg effekten på gaten. Først denne helgen tok den vindusutstillingsansvarlige på seg skylden, da en kontroll på de siste varebestillingene ble gjennomgått ved Kondomeriets kjedekontor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here