Jøran Kallmyr setter seg på første fly til Manila. (Foto: Bård Gudim, FrPMedia. Fotomontasje)

Justisminister Jøran Kallmyrs au pair fikk likevel komme tilbake til Norge. Nå drar justisministeren andre veien – til Filippinene på «kulturutveksling».

På en pressekonferanse i dag tidlig kunngjorde Kallmyr (Frp) at han tar et halvt års permisjon for å bo hos en familie i Manila på Filippinene. – Familien Bautista har lykkeligvis sagt ja, og jeg setter meg på flyet dit samme dag som vår kjære au pair Rosa reiser motsatt vei. Vi tar kulturutveksling på alvor, og svært bokstavelig, sa en tydelig rørt justisminister.

– Vi deler litt på det

Det er fortsatt ikke klart hvem som tar over for Kallmyr i de seks månedene han skal permitteres. Frp-formann Siv Jensen tror heller ikke det blir et problem. – Tor Mikkel kan kanskje komme innom på tirsdager og ta unna noe papirarbeid. Vi deler litt på det. Det finnes noe som heter Skype også, og slik jeg forstår det har au pairer masse fritid, forklarer Jensen til Nieuhetene.

Erna er positiv

Erna Solberg ønsker Kallmyr lykke til med oppholdet. – Litt spesielt er det jo, men la oss være ærlig med hverandre. Justisdepartementet har mer eller mindre vært overlatt til seg selv de siste årene. Det er ikke lenge til 2021 nå. La oss bare vente dette ut, roper statsministeren ut vinduet på kontoret sitt, til alle som vil høre på.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here